UFC

Khamzat Chimaev prozvao Colbyja Covingtona, Dana poručio: ‘U igri su i velter i srednja‘

Chimaev i Covington

 Screenshot (youtube, Ufc)
Proteklih dana su govorili da će biti isključivo srednja, ali nešto se očito promijenilo

U nekoliko su navrata Khamzat Chimaev i njegov tim govorili kako će karijeru nastaviti u srednjoj kategoriji, barem na nekoliko sljedećih borbi. Odluka je pala nakon UFC 279 priredbe, točnije nakon službenog vaganja gdje se Chimaev pojavio 3.5 kg pretežak te je UFC bio prisiljen reorganizirati ‘card‘.

Dugo su se nakon toga vodile polemike oko toga može li Khamzat uopće skinuti na 77. Nije ni tajna da je koristio trik s ručnikom prije borbe protiv Burnsa kako bi prošao vagu, a i uvijek se vrte informacije kako Chimaev vrlo teško skida kilažu.

Sve to je vodilo u rasplet koji je bio najlogičniji za Chimaeva, a to je dizanje kategorije. Već su mu se tražili protivnici za sljedeći nastup u toj kategoriji, a danas je Dana White potvrdio da se još uvijek premišljaju u kojoj će se kategoriji Chimaec boriti. Khamzat je prozvao Colbyja Covingtona, tako da nam to može biti svojevrstan odgovor na pitanje što Chimaev usitinu želi.

‘‘Očito, u igri su velter i srednja kategorija. Danas smo se prilikom ‘matchmakinga‘ svađali oko toga može li on uistinu skinuti na 77 kilograma, a to smo morali razlučiti prije nego se odlučimo hoćemo li ga pustiti da se u toj kategoriji više uopće bori‘‘, rekao je Dana.

‘‘Ja sam negdje na sredini. Pitanje je što on želi, gdje želi biti i što želi raditi. Ne znam želi li skidati na 77 i boriti se za titulu ili želi ići u srednju i tamo se boriti za titulu. Danas je bilo rasprave oko toga, ali pitanje je što on želi‘‘, zaključio je Dana.

Ono što Chimaev želi rekao nam je svima putem Twittera danas gdje je prozvao Colbyja, a prema Daninim izjavama može se zaključiti da Chimaev ima u potpunosti odriješene ruke i da ga borba za titulu čeka za koju god se kategoriju odluči.

Linker
23. travanj 2024 10:58