UFC

Cejudo želi pojas perolake kategorije: "Ukoliko Edgar pobijedi Hollowaya, to je borba koja me zanima!"

Henry Cejudo
Henry Cejudo otvoreno je iznio ambicije osvajanja pojasa UFC prvaka perolake kategorije. Spreman je tu borbu odraditi već do kraja ove godine, no čini se kako ga ista zanima jedino ukoliko prvak postane Frankie Edgar.

Cejudo je već nakon osvajanja pojasa bantam kategorije spomenuo kako bi s vremenom mogao pokušati osvojiti treći pojas. Ipak, ništa nije specificirao po tom pitanju i činilo se da je to bilo izgovoreno u trenutku euforije. No, u razgovoru s Arielom Helwanijem, tijekom njegovog showa na ESPN-u, Cejudo se ponovno dotakao te teme.

"Zašto ne bih otišao i napravio to? Ponovno me unaprijed otpisujete", rekao je Cejudo, a onda je nastavio o tome koja ga borba najviše zanima: "Ako Frankie Edgar pobijedi Maxa Hollowaya, to je borba koja me zanima. Pričali smo već ranije o toj borbi. Odgovara mi njegova konstitucija, dobre je visine i hrvač je. Ukoliko pobijedi Maxa Hollowaya, mislim da bi se idući mogli boriti nas dvojica."

Edgar je inače jedan trening partner i jedan od najbližih prijatelja Marlona Moraesa, borca kojeg je Cejudo u subotu savladao. Tijekom najavnih evenata Edgar je tvrdio kako Cejudo nema ništa čime njegovog kolegu može ugroziti, na što je Henry uzvraćao sličnim izjavama u drugom smjeru. Ipak, kaže kako se nije stvorila nikakva loša atmosfera i da nema drugih razloga za borbu protiv Edgara osim onih sportskih.

"Nemam ništa protiv Frankiea, samo se želim boriti protiv najboljih. Znam da je primio osobno prozivku njega i Moraesa, znam da nije vjerovao u mene. Zašto ja sad ne bih mogao osvojiti još jedan pojas. Puno toga su mi govorili da ne mogu napraviti. Govorili su da će me Marlon nokautirati, govorili su da će me Johnson zaustaviti, kao i T.J. Dillashaw. Sve sam ih pobijedio. Meni je nebo granica, želim testirati svoj um, tijelo i dušu. Ukoliko Frankie uzme pojas, a želi se boriti protiv mene, nadam se da ćemo to ugovoriti", rekao je.

Zanimljivo, u slučaju da pojas ostane kod Maxa Hollowaya, Cejudo čini se nije zainteresiran. To zapravo ne treba čuditi ako znamo kako je on ipak borac muha kategorije. No, onda mu nije poštena niti izjava da bi se za pojas perolake borio samo ako on bude kod Edgara. Kakav bi to potencijalni prvak bio, koji nije spreman napasti bilo kojeg nositelja pojasa?

Linker
26. travanj 2024 09:56