UFC

Cejudov trener najavljuje povratak Henryja: ‘‘Triple C‘ ove godine postaje ‘C4‘‘

Henry Cejudo i Eric Albarracin

 Instagram (eric Albarracin)
Eric Albarracin smatra kako će njegov borac nastaviti tamo gdje je i stao

Podosta nejasno bilo je povlačenje Henryja Cejuda koji se sredinom 2020. godine povukao iz sporta, iako je upravo obranio titulu prvaka u UFC-ovoj bantam kategoriji.

''Triple C'' tada je imao 33 godine i još nekoliko vrhunskih borilačkih godina sigurno je bilo pred njim. Ubrzo je postalo jasno kako Cejudo želi više poštovanja i više novca od strane promocije. Uzevši u obzir da je jako puno ostvario u ovom sportu te da je bio prvakom dvaju kategorija, natjecateljske ambicije nisu bile dovoljne da ga zadrže u sportu.

Nakon što potraga za više novca nije uspješno prošla, Cejudo je sve više počeo nagoviještati povratak borbama. Njegova glavna ambicija jeste osvojiti pojas u još jednoj kategoriji. Titulom prvaka u perolakoj kategoriji, postao bi prvim borcem koji je osvajao titule u tri različite UFC-ove kategorije. Pridodamo li zlatnu olimpijsku medalju u hrvanju iz 2008. godine, Cejudo bi se zacementirao među najvećima u povijesti borilačkih sportova.

Njegov trener Eirc Albarracin smatra kako ćemo uskoro svjedočiti tome, a u razgovoru za MMA Hour otkrio je nešto više detalja.

''Triple C ove će godine postati 'C4'. Vratio se u USADA-in protokol antidopinškog testiranja. Već je u treningu i bit će spreman. On zapravo nikad nije niti prestajao trenirati. On je još uvijek na svom vrhuncu, iako je postao i trener. Jedan je od najboljih trenera u ovom sportu također. Vidjeli ste što radi s Figueiredom i Weili Zhang. Pomogao je dovesti Jirija Prochazku i Jona Jonesa u našu dvoranu. Radi ogroman posao, a uz sve to ima suprugu i tek rođeno dijete. Maksimalno je ulagao svoje vrijeme i trudio se pomoći tim borcima da ostvare svoje snove. Sada je naučio podosta novih stvari i ima priliku vratiti se. On dolazi po još zlata, zasigurno.'', rekao je Albarracin.

Dakle, Cejudo definitivno ima u planu doći do trećeg pojasa već ove godine, a time bi ''Triple C'' (dva pojasa + zlatna olimpijska medalja) postao ''C4''. Problem je što UFC i Dana White nisu spremni Cejudu dati priliku za napad na pojas u perolakoj kategoriji, prije nego li ju zasluži velikom pobjedom.

Šest mjeseci Cejudo će morati biti pod budnim okom USADA-e, prije nego dobije dozvolu za nastup. Na koji način bi Cejudo sve to stigao odraditi već u ovoj godini, pomalo je nejasno. Ali 2023. godine bi definitivno mogao napasti titulu i u perolakoj kategoriji.

Linker
04. svibanj 2024 11:19