UFC

Jiri Prochazka o meču protiv Glovera Teixeire: ‘Moram dominirati i u parteru‘

Jiri Prochazka

 Pavel Mazáč/CNC/Profimedia
Sjajni češki poluteškaš ne planira dopustiti Gloveru da nametne svoj stil

Sve smo bliže UFC 275 priredbi koja se 11. lipnja (šesti mjesec) održava u Singapuru. Glover Teixeira branit će titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije, a protivnik će mu biti opasni Jiri Prochazka.

Češki borac debitirao je u promociji krajem 2020. godine, a samo dvije pobjede bile su mu dovoljne da izbori priliku za napasti pojas. Spektakularni nokauti protiv boraca kao što su Volkan Oezdemir i Dominick Reyes, bili su dostatni munjevitog skoka ka vrhu kategorije.

Prochazku sada čeka meč karijere. Glover Teixeira najbolje dane karijere proživljava u svojim 40-ima i prošle godine došao je do titule prvaka. Brazilac je u nizu od šest uzastopnih pobjeda, a puno toga duguje stilu borbe koji je uspostavio od 2019. godine.

Iako je Teixeira i ranije bio poznat kao jako opasan borac u parteru, sve se to od 2019. godine počelo dizati na višu razinu i brojne vrhunske borce Glover je završavao i pobjeđivao upravo dominacijom u parteru. Svjestan je Prochazka da mu Glover u tom segmentu može prouzročiti najviše problema, a češki borac prednost bi trebao imati u stojci.

''Moram promijeniti svoj stil donekle, posebno što se hrvanja i partera tiče. Zato sam radio na tome s Henryjem Cejudom, a zatim i sa svojim trenerima u Češkoj. Svi znaju moja glavna oružja i moje najslabije točke. Poradio sam zato i na tim segmentima, a sada vjerujem u sebe puno više nego ikad prije.'', rekao je Prochazka.

Iza Prochazke su 32 profesionalna MMA nastupa, a upisao je ukupno tri poraza. Dvaput je nokautiran (Mo Lawal, Bojan Veličković) i jednom je poražen ''submissionom'' (vs. Abdul-Kerim Edilov). Parter ipak nije njegova jaka strana, jer samo dvije pobjede upisao je ''submissionom'', dok ih je 25 došlo nokautom. Kad je meč protiv Glovera u pitanju, Prochazka najavljuje dominaciju i u parteru.

''Drago mi je što imam protivnika poput Glovera, zato što mi je dao priliku da se pripremim i u drugim segmentima te postanem puno bolji. Uz svo dužno poštovanje, moram biti dominantan i u parteru. Drugi borci prihvate njegovu igru i samo se brane. Obrana nije moj stil. Ja sam konstantno u napadu i uvijek tražim dominantnu poziciju.'', objasnio je Prochazka.

Hoće li mu jedan pripremni kamp biti dovoljan da uspostavi takvu strategiju protiv majstora protiv Glovera Teixeire, teško je procijeniti. Sve ćemo saznati 11. lipnja na UFC 275 eventu.

Linker
24. travanj 2024 16:13