UFC

Cerrone misli da McGregor ne zaslužuje borbu za pojas: 'UFC radi ono što im je isplativije'

Conor McGregor
 Screenshot
Samo su tri tjedna ostala do povratka Conora McGregora u oktogon na UFC 246 protiv Donalda Cerronea. Iako je okršaj dogovoren u velteru, Irca bi pobjeda mogla dovesti do borbe za pojas lake kategorije i revanša s Khabibom Nurmagomedovim.

Tako je barem najavio predsjednik UFC-a Dana White, ukoliko Khabib pobijedi protiv Tonyja Fergusona u sljedećem nastupu. Nakon tri godine bez pobjede u kavezu, mnogima je zasmetalo što se McGregoru nudi takva prilika dok drugi, poput Justina Gaethjea s tri pobjede u nizu, moraju čekati svoju šansu.

Dana White je to ovako objasnio: "Pogledajte što je sve Conor napravio posljednjih godina. Izgubio je od Khabiba u borbi koja je donijela jako puno zle krvi, zapravo to je bio jedan drugi nivo. Gaethje je borac koji je na svom putu prema vrhu, no i njemu smo ponudili puno borbi koje je odbio. Tako da, Conoru će sigurno pripasti borba za titulu ako pobijedi Cerronea".

Situaciju je prokomentirao i Cerrone, koji se s McGregorom bori 18. siječnja na prvoj UFC-ovoj velikoj priredbi u novoj godini.

"Ako govorimo o rankingu i zaslugama, naravno da Gaethje zaslužuje priliku, ali kad govorimo o popularnosti, novcu i biznisu, to su dvije različite priče. UFC može birati i raditi što želi, što god im je isplativije. U to se pretvorila ova igra", rekao je "Cowboy".

Linker
24. travanj 2024 14:40