UFC

Cerroneov trener zahtijeva revanš: “Svaka čast Fergusonu, ali on nije pobijedio”

Joe Schilling i Donald Cerrone
Jedan od najboljih američkih kickboksača, a danas i trener Donalda Cerronea, Joe Schilling, izjavio je kako njegov borac nije izgubio UFC 238 borbu od Tonyja Fergusona. Smatra kako je ista trebala biti poništena i zahtijeva od UFC-a da organiziraju revanš.

Schilling je preko Instagrama odlučio izraziti svoje nezadovoljstvo time kako je UFC 238 borba između Tonyja Fergusona i Donalda Cerronea završila. Smatra da je do prekida došlo zbog ozljede koju je nanio ilegalan udarac, za koji Ferguson nije bio sankcioniran.

“Svi oni koji govore kako je borba završila tehničkim nokautom mi mogu popušiti. Završiš sa slomljenim nosom od strane najtežeg udarca, koji je još došao nakon znaka za kraj runde, dođeš u kut s ogromnim oteklinama ispod očiju i svom treneru kažeš kako u posljednju rundu ideš ostaviti sve što imaš. Nakon toga ispušeš nos i oko u potpunosti otekne radi toga što je nos slomljen onim spomenutim ilegalnim udarcem. I na kraju drugog tipa proglase pobjednikom tehničkim nokautom”, napisao je Schilling na svom Instagramu, uz fotografiju Cerronea. On se referirao na udarac s kraja druge runde, koji je komisija pregledala i zaključila kako on nije bio zaslužan za ozljedu koja je dovela do prekida. U suprotnom bi borba bila poništena/no contest.

“Ukoliko biste dobili udarac u međunožje nakon što je runda završena i ne možete nastaviti, je li bi i to bila pobjeda? To je konjska balega ako se mene pita. Svaka čast Tonyju, borba je bila sjajna i on nema ništa s odlukom, no zvati to pobjedom je sramotno. Proglasiti to pobjedom je kriminal! Organizirajte tu borbu ponovno, znam jednog tipa”, dodao je bivši Gloryjev prvak.

Cerrone se po tom pitanju nije izjasnio, iako je odmah u kavezu rekao da se sve dogodilo kao splet nesretne okolnosti. Ferguson nije bio sretan načinom na koji je do pobjede došao i odmah je rekao kako je spreman borbu ponoviti. Sad je na UFC da odluči što će napraviti po tom pitanju. No, čini se kako bi rijetko tko imao nešto protiv revanša, unatoč tome što fanovi većinski ipak žele Fergusona u borbi za naslov prvaka.

Linker
15. travanj 2024 13:33