UFC

Cesar Gracie vjeruje u Diazove šanse protiv Chimaeva: ‘Bolji je grappler, a bolji je i u stojci‘

Braća Diaz i Cesar Gracie

 Instagram (cesar Gracie)
Dugogodišnji trener Natea Diaza vjeruje kako njegov borac može iznenaditi

Ogroman autsajder je Nate Diaz u meču koji ga čeka 10. rujna (deveti mjesec) protiv Khamzata Chimaeva. Bit će to glavna borba večeri na UFC 279 eventu, a ujedno i posljednji Diazov nastup pod okriljem UFC-a.

Koeficijent na pobjedu Diaza kreće se u rasponu od 7.00 do 9.00, dok na pobjedu Chimaeva iznosi oko 1.10. Neki smatraju da je Diaz ipak previše podcijenjen s takvim koeficijentima, ali postoje i oni koji smatraju kako je Chimaev opravdano ogromni favorit.

Neki poput Dana Hardyja nazvali su ovaj meč ‘‘pokušajem ubojstva od strane UFC-a‘‘, jer vjeruju kako će Diaz izaći iz meča s teškim batinama i uvjerljivim porazom. Dana White pokušava prodati narativ kako se radi o izjednačenom meču, a Diazov trener Cesar Gracie također vjeruje da njegov borac ima dobre izglede. Gracie je otkrio gdje vidi Nateove prednosti nad Khamzatom.

‘‘On (Khamzat) si stvara pritisak tako što želi završiti borbu što prije. Ako se tako postavi, to će ići Nateu u korist da vam budem iskren. Mislim da ga Nate mora odvući u duboke vode. Naravno, morat će biti u formi da to ostvari. Nate je ipak uvijek u formi. Mislim da Nate ima prednosti u stojci, a ukoliko završe na podu, vjerujem da je Nate bolji grappler. Ali protivnik je mlad i vrlo snažan tip. Definitivno je to težak meč, ali postoji više načina za doći do pobjede.‘‘, objasnio je Gracie za Submission Radio.

Borba Chimaeva i Diaza od strane mnogih okarakterizirana je kao besmislena, jer Chimaev je u lovu na titulu unutar velter kategorije, a Diaz je na izlaznim vratima iz promocije i nije niti rangiran unutar velter kategorije, niti bilo koje druge kategorije. Sam Gracie priznaje kako je bilo boljih opcija za posljednji Diazov meč.

‘‘Ovo je zasigurno interesantan meč, ali nije bio na mojoj listi želja. Htio sam da se Nate bori protiv Chandlera. On (Chandler) je uzbudljiv borac i bio je spreman preći u velter. Nate se htio boriti protiv Poiriera jer su se već trebali boriti. Nije tajna da UFC ne želi da ih napustite s pobjedom. Žele biti sigurni da nećete biti od pomoći drugim organizacijama. Puno je drugih mečeva koji su imali puno više smisla, ali UFC je rekao ‘Ne‘‘‘, dodao je Gracie.

Linker
16. travanj 2024 15:00