UFC

Češki mediji o Jiriju Prochazki: ‘Bit će to pravi ‘Mortal Kombat‘, ali pojas se vraća u domovinu!‘

Jiri Prochazka

 ŠáLEK VáCLAV/ČTK/PROFIMEDIA Šálek Václav/Čtk/profimedia
Ovo je jedan od najiščekivanijih mečeva ove godine, a zasigurno nas čeka pravi vatromet

Brojimo sitno do nove UFC-ove PPV priredbe. Noćas ćemo s uzbuđenjem pratiti UFC 295 "event", iako vlada velika žal što nećemo gledati Stipu Miočića. Najveći teškaš u povijesti organizacije trebao je predvoditi ovu priredbu u meču protiv Jona Jonesa, ali potonji se ozlijedio pa će ovaj događaj predvoditi Jiri Prochazka i Alex Pereira.

Ova će borba iznjedriti novog prvaka poluteške kategorije nakon što je Jamahal Hill morao napustiti pojas zbog ozljede. Isto je lani učinio i Prochazka, a sada se vraća u pohod na titulu. Prema kladionicama, blagi je "underdog" u odnosu na svog protivnika, no mnogi smatraju da on ima puno veće izglede da na kraju meču bude opasan UFC-ovim "zlatom" i vrati se na tron.

Naravno, tako misle i češki mediji, koji su uzeli izjave nekoliko boraca, a najupečatljivija je ona Oktagonovog borca, Matouša Kohouta:

"Bit će to pravi ‘Mortal Kombat‘. Riječ je o dva odlična borca koji će se susresti jedan protiv drugog, ali mislim da Jiří ima prednost. On je kompletniji borac, može borbu odvesti u parter gdje će vrlo vjerojatno biti dominantan. Pobijedit će i pojas prvaka će opet biti u Češkoj", izjavio je za Sport.cz.

Svoje mišljenje o borbi za isti medij dao je i posljednji protivnik Darka Stošića, češki teškaš Michal Martinek.

"Pereira je opasan bombarder, borba može imati svakakav razvoj događaja. Očekujem da će i jedan i drugi borac pogađati čiste udarce, a znamo koliko su jaki i tu može biti svega, pobijedit će onaj tko to više želi. Ipak,Jiří ima više mečeva u MMA-u i dokrajčio je protivnike na sve moguće načine, a prošao je i izvlačenje iz svih mogućih pozicija. Pereira još nije iskusio tako nešto", izjavio je "Blackbeard", koji je svojevremeno i trenirao s Prochazkom.

Naravno, postavlja se pitanje u kakvom će se točno stanju vratiti "Denisa" nakon duge i teške ozljede, ali prema svim dostupnim podacima, bit će i više nego spreman što nam garantira vatromet. Što drugo reći nego da budete uz male ekrane oko 6:00 i ono najbitnije: nemojte trepnuti!

Linker
15. lipanj 2024 15:05