UFC

Alex Pereira o povratku u srednju kategoriju: ‘Imao sam razne planove u toj diviziji, ali...‘

Alex Pereira

 SCREENSHOT/YOUTUBE/UFC
Dao je svoje predviđanje u borbi Seana Stricklanda i Dricusa Du Plessisa

Alex Pereira očito se predomislio. Bivši UFC prvak srednje kategorije odustao je od razgovora o povratku u tu diviziju te planira ostati u poluteškoj. Brazilski nokauter vraća se u oktogon za desetak sati u glavnoj borbi večeri UFC-a 295, a borit će se protiv Jirija Prochazke za upražnjeni naslov UFC prvaka u poluteškoj kategoriji.

Ova borba za prvenstvo označava Pereirin drugi okršaj u kategoriji do 93 kilograma u UFC-u. Debitirao je u diviziji još u srpnju i osjeća se odlično bez potrebe za vraćanjem na srednju kategoriju do te mjere da se planira zadržati ovdje gdje se sada bori.

"Ne, ne mislim da ću se vraćati dolje. Kao što sam već spomenuo, imao sam razne planove u toj kategoriji, ali osjećam se odlično ovdje, uostalom, dugo sam se borio u srednjoj kategoriji što je na kraju uzelo danak na moje tijelo. Imajući sve to na umu, za mene jest puno bolje ostati u ovoj težinskoj kategoriji", izjavio je Pereira na konferenciji za medije.

Pereira ima pobjedu nokautom u prvoj rundi nad trenutnim prvakom u srednjoj kategoriji - Seanom Stricklandom koji bi se trebao vratiti u siječnju i prvi put braniti pojas protiv Dricusa Du Plessisa na UFC-u 297. "Poatan", koji je bio jedan od rijetkih koji je dao Stricklandu izglede da postane prvak i skine s trona Israela Adesanyu, vjeruje da Du Plessisa čeka teška noć u Kanadi.

"Nisam baš stigao analizirati borbu i stvarno je pogledati, ali stvarno vjerujem da će Du Plessisu biti jako teško pobijediti Stricklanda, tako da vjerujem da je on favorit", zaključio je gorostasni Brazilac.

Linker
20. travanj 2024 15:02