UFC

Chael Sonnen ima idealnog protivnika za Conora McGregora: ‘Njihova priča nije ispričana do kraja‘

Conor McGregor reacts to the WomenÕs Featherweight Bout between Sinead Kavanagh and Leah McCourt at 3Arena, Dublin. Picture date: Friday February 25, 2022.,Image: 664976714, License: Rights-managed, Restrictions: Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Brian Lawless/PA Images/Profimedia

 BRIAN LAWLESS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Brian Lawless/Pa Images/Profimedia
Umirovljeni američki MMA borac prisjetio se zanimljivog slučaja

Povratak Conora McGregora te povratak Jona Jonesa, jedne su od najzanimljivijih tema koje nas čekaju u narednom periodu. Dok su oko Jonesa neke stvari nedavno postale poznatije i ''Bones'' bi se mogao vratiti u devetom mjesecu, tako što će se obračunati sa Stipom Miočićem, oko Conora i dalje su nepoznanice.

''Notorious'' je ozlijeđen od sedmog mjeseca protekle godine, a u procesu oporavka pregršt je boraca s kojima se verbalno sukobljavao, a kao da se niti on sam ne može odlučiti planira li napasti tron u velter kategoriji ili se zadržava u lakoj kategoriji.

McGregor nerijetko ističe da ga čeka borba za pojas onog trenutka kad se vrati nastupima, iako je poražen u posljednja dva meča. Prelazak u velter izgledna je opcija jer McGregor izgleda vidno krupnije nego prije i nabio je dodatne mišićne mase. Rado bi se Conor odmah borio za pojas protiv Kamarua Usmana, ali Chael Sonnen smatra da bi Irac trebao ići sporijim koracima te jednog borca vidi kao idealnog za povratnički meč.

'Michael Chiesa. To je tip kojeg apsolutno nitko nije niti spominjao u ovoj diskusiji. Vjerujem da postoji razlog zašto Chiesa nikad nije prozivao McGregora, ali moram vas podsjetiti na incident prilikom kojeg je Conor McGregor napao autobus s borcima, unutar kojeg je meta bio Khabib Nurmagomedov. Uslijedile su razne sudske tužbe i prijave, a Chiesa je bio jedan od njih. On je završio sa staklom u oku, bilo je to jako loše iskustvo za njega.'', započeo je Sonnen na svom YouTube kanalu, a zatim je dodatno elaborirao svoj stav.

''Mislim da tu ima materijala za dobru priču. Hoće li biti te borbe ili ne, ne znam, ali oduvijek sam mislio kako tu postoji priča koja nije do kraja ispričana. Nitko od njihovih menadžera, trenera i članova tima ne priča o tome. Vjerujem da postoji određeni sudski nalog koji im zabranjuje da pričaju o tome. Ali radi se o stilski jako zanimljivom obračunu.'', dodao je Chael.

Što se tiče incidenta o kojem Sonnen priča, radi se o poznatom Conorovom napadu na bus, a situacija datira iz četvrtog mjeseca 2018. godine. McGregor je bacio metalna kolica na staklo autobusa i nekoliko boraca zadobilo je određene ozljede u tom napadu. Chiesa je ibo jedan od njih te je morao otkazati svoj meč protiv Anthonyja Pettisa.

Chiesa ne samo da je ostao bez obračuna protiv Pettisa, nego je vjerojatno ostao i bez prilike da se na tom eventu bori za titulu u lakoj kategoriji. Khabib Nurmagomedov ostao je bez protivnika nakon što je Tony Ferguson ozlijedio koljeno. Max Holloway bio je prvotna zamjena, ali njemu atletska komisija nije dopustila nastup jer bi morao skidati previše kilaže. Anthony Pettis bio je sljedeći na redu, ali je bio 0.2 ''pounda'' (0.09 kg) pretežak u odnosu na limit lake kategorije kad su mečevi za titulu u pitanju. Pettis je odbio novo vaganje, a UFC je nastavio tražiti zamjenu spuštajući se po svojoj rang ljestvici. Paul Felder odbijen je od strane atletske komisije jer nije bio rangiran i Al Iaquinta ostao je kao jedina opcija. Iaquinta je u taj meč ušao kao 11-rangirani izazivač lake kategorije, a Chiesa je bio na devetom mjestu. Međutim, ''Maverick'' nije mogao nastupiti zbog Conorova gore spomenutog napada na autobus prepun UFC boraca.

Sonnen smatra da je došlo vrijeme da Chiesa i Conor okončaju tu priču, ali zanimljivo je istaknuti kako je Chael nedavno tvrdio da UFC pokušava nagovoriti Leona Edwardsa da svoju borbu za pojas ustupi Conoru McGregoru. Nakon što je Edwards izjavio da to nije točna informacija, Sonnen se samo okrenuo nekim drugim narativima kad je u pitanju Conor McGregor.

Linker
25. travanj 2024 05:20