UFC

Chael Sonnen: ‘Jon Jones može završiti raspravu s Tomom Aspinallom, potrebna je samo jedna riječ‘

Jon Jones (lijevo) i Tom Aspinall (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Umirovljeni borac i aktualni MMA analitičar Chael Sonnen pojasnio je kako Jones može okončati zavrzlamu s Aspinallom

Proteklih nekoliko tjedana nerijetko vam prenosimo izjave, ‘‘tvitove‘‘ i objave na ostalim društvenim mrežama koje dolaze od strane Toma Aspinalla. Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije neprestano proziva Jona Jonesa, a povremeno se obrati i Stipi Miočiću.

Englez se ne može pomiriti s UFC-ovom odlukom da čekaju Jonesov oporavak od ozljede, a zatim upare Miočića i prvaka Jonesa u meču za titulu prvaka. Aspinall smatra da on kao privremeni prvak zaslužuje dobiti šansu protiv Jonesa ili makar protiv Miočića, dok čekamo Jonesov oporavak od ozljede.

UFC-ovi čelnici jasni su sa svojim stavovima i Aspinallu ne planiraju dopustiti preskakanje reda. Jon Jones također ne smatra Aspinalla interesantnijim protivnikom od Miočića i više puta je navodio kako je meč protiv Miočića prioritet broj jedan.

Gotovo svaka rasprava između Aspinalla i Jonesa vodi se na isti način. Aspinall navodi kako zaslužuje meč za titulu, dok se Jones hvata svoje ostavštine, rezultata koji su iza njega i zasluga koje pripadaju njemu i Miočiću. Aspinall tada odgovara kako poštuje Jonesove zasluge i postignuća, ali da te stvari nisu relevantne u ovoj diskusiji. Obojica mogu ići unedogled s takvim argumentima, ali Chael Sonnen tvrdi da Jones svu tu raspravu može okončati jednom riječju.

‘‘Jon (Jones) može završiti svu tu priču. On može okončati nešto što ne želi nastavljati samo jednom riječju, a ta riječ je ‘Da‘. Ali znate što? Jon može završiti tu raspravu i riječju ‘Ne‘. ‘Ne, ne planiram odraditi još jedan meč nakon Miočića‘. Može reći Aspinallu kako neće mijenjati planove zbog njega i da je njegov plan isključivo borba protiv Stipe Miočića koji je velikan ovog sporta. ‘Moji planovi ne uključuju tebe‘. Jones definitivno može Aspinallu reći nešto takvo.‘‘, započeo je Sonnen, a zatim se sjetio kako je Cormier svojevremeno na sličan način odbio Curtisa Blaydesa.

‘‘Daniel Cormier učinkovito je odbio Curtisa Blaydesa. Bio sam tamo te večeri kad je to napravio za ESPN-ovim stolom. Curtis ga je prozvao, a Daniel je ostao gospodin. Rekao je: ‘Hej, taj tip je dobar. Ima dug ‘reach‘, njegove udaračke vještine su napredovale, bio je hrvački prvak savezne države, mlađi je, ima sjajnu karijeru ispred sebe. Ali on i ja nikada nećemo dijeliti kavez‘. Daniel nije govorio da njihov meč ne bi bio kompetitivan, niti da je bolji od Blaydesa. Čak nije niti spomenuo da bi porazio Blaydesa. Jednostavno mu je poručio: ‘Ja sam prvak, dobivam PPV bodove i borim se s većim imenima, za razliku od tebe‘. Nije se hvatao rasprava tko je bolji i čija je ostavština veća. Daniel mu je rekao istinu: ‘Ne mogu zaraditi novac boreći se protiv tebe. Opasan si tip koji ne donosi novac. Znam da ti mediji govore kako te poredak na rang ljestvici približava borbi sa mnom, ali ja ti dajem do znanja da stvari ne funkcioniraju na taj način. Pridobij publiku tako da postanu spremni izdvojiti vrijeme i novac kako bi gledali tvoje mečeve, to će te dovesti do mene‘.

To su bile tako učinkovite riječi i nikada se više nije pričalo o potencijalnom meču između Curtisa Blaydesa i Daniela Cormiera, iako je Cormier tada bio prvak teške kategorije. Dakle, Jon Jones može reći Aspinallu: ‘Mlad si, dobar si, ali nisi ono što tražim‘, ili mu može reći: ‘Užasan si, ne želim meč s tobom‘. Može i pristati, a to su načini na koje bi okončao svu tu priču.‘‘, objasnio je Sonnen u svom ‘‘You‘re Welcome‘‘ podcastu.

Chael Sonnen ovaj put je apsolutno u pravu. Jon Jones uvijek se upušta u diskusiju tako da ističe svoja sportska ostvarenja i zasluge, a sve što treba je konkretna poruka kojom bi poručio Aspinallu što zapravo želi i koji su njegovi planovi. Možda Jones idući put posluša ‘‘Uncle‘‘ Chaela.

Linker
03. svibanj 2024 10:57