UFC

Tom Aspinall otkrio jako zanimljivu informaciju: ‘Ponuđena mi je borba protiv Miočića na UFC 300 eventu, Stipe je odbio‘

Tom Aspinall

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije pomirio se s činjenicom da mora ‘‘stati u red‘‘

Koliko smo puta u proteklih nekoliko tjedana prenosili ‘‘tvitove‘‘ Toma Aspinalla i njegove prepiske s Jonom Jonesom, teško je i prebrojati. Engleski teškaš silno je pokušavao preskočiti red te se izboriti za meč protiv Jona Jonesa, iako je Stipe Miočić sljedeći na redu za napad na pojas u teškoj kategoriji.

Vjerovao je Aspinall da prozivanjem prvaka može ishoditi međusobni okršaj, a često je igrao na kartu svog statusa privremenog prvaka teške kategorije. UFC, ali i Jon Jones bili su jasni - Stipe Miočić sljedeći je izazivač za titulu.

Proteklih dana na stranim portalima i po raznim društvenim mrežama, kružile su ‘‘nove‘‘ prozivke Toma Aspinalla i navodne rasprave s Jonesom. Mnogi su se pitali kako su im promaknuli ti ‘‘tvitovi‘‘, ali Tom Aspinall danas je pojasnio o čemu se radi.

‘‘Za vašu informaciju, ‘novi‘ citati u kojima govorim o Jonu Jonesu stari su nekoliko tjedana. Jon i ja smo imali našu Twitter raspravu nakon toga i jasno mi je Jonovo stajalište.‘‘, napisao je Aspinall, a zatim je iskazao i poštovanje prvaku teške kategorije.

‘‘Vjerovali ili ne, ja respektiram Jona Jonesa i sve što je učinio, tako je impresivan. Želim mu sve najbolje po pitanju oporavka od ozljede i povratka protiv Stipe Miočića.‘‘, poručio je Aspinall.

Nekoliko minuta nakon toga uslijedilo je još nekoliko jako zanimljivih ‘‘tvitova‘‘ od strane Aspinalla. Jasno je da Tom zasad neće dobiti priliku za meč protiv Jonesa, ali prema Aspinallovim navodima, UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ htjeli su organizirati meč između Aspinalla i Miočića te su se nadali da će to biti glavna borba večeri na UFC 300 eventu.

‘‘Kad već spominjemo Stipu Miočića, moj menadžer kontaktiran je od strane UFC-a i pitali su ga želim li se 13. travnja (4. mjesec) (UFC 300) boriti s njim (Miočićem). Naravno da sam pristao.

Nešto kasnije rečeno mi je da se Stipe ne želi boriti protiv mene i da je zainteresiran isključivo za meč protiv Jona Jonesa.‘‘, tvitovi su Toma Aspinalla.

Neki će optužiti Miočića da izbjegava borbu i privremenog prvaka, ali radi se o pametnom potezu od strane Miočića. Meč protiv Jona Jonesa bit će najveći u njegovoj bogatoj karijeri, a vjerojatno i posljednji. Borbom protiv Aspinalla, Miočić ne bi imao puno toga za dobiti, a istovremeno bi mogao kompromitirati svoj meč protiv Jona Jonesa. Čekati Jonesov oporavak najbolja je odluka koju Miočić može donijeti u ovom trenutku.

Svjestan je toga i sam Tom Aspinall, a u posljednjem večerašnjem ‘‘tvitu‘‘, Aspinall je poručio kako prestaje s prozivkama i prihvaća činjenicu da mora ‘‘stati u red‘‘ i čekati Jonesa i Miočića da se međusobno obračunaju.

‘‘Prestat ću plakati, prihvatit ću da borba neće dogoditi i uživati ću u meču koji ja i svi ostali fanovi žele gledati. Legenda protiv legende za titulu prvaka u teškoj kategoriji. Maksimalno poštovanje za obojicu.‘‘, završna je poruka Toma Aspinalla.

Jasno da bi meč između Toma Aspinalla i Miočića poslužio kao ponajbolja moguća opcija za glavnu borbu večeri na UFC 300 eventu, ali UFC će morati potražiti drugu opciju. Aspinall možda odluči braniti status privremenog prvaka, koliko god bizarno ta opcija zvučala. Borba između Aspinalla i Ciryla Ganea oduševila bi fanove, bez ikakve dileme. No, sačekajmo odluku UFC-ovih čelnika i ‘‘matchmakera‘‘.

Linker
28. travanj 2024 04:26