UFC

Chael Sonnen: ‘Nate Diaz bi se trebao boriti protiv Tonyja Fergusona‘

Tony Ferguson, Nate Diaz

 Screenshot(youtube, Ufc)
Borba bi definitivno bila pravi mamac za publiku

UFC legenda Chael Sonnen vjeruje kako bi savršeni protivnik Natea Diaza za njegovu posljednju borbu u UFC ugovoru bio upravo Tony Ferguson. Za Beyond the Fight je objasnio i zašto tako misli.

"To bi bila interesantna borba. To bi bila i nostalgična borba. Sve što su fanovi ikada htjeli vidjeti dobiti bi u toj borbi. Ako ste fan Natea Diaza onda morate biti i fan Tonyja Fergusona. Isto tako ako ste fan Tonyja Fergusona, morate biti i fan Natea Diaza. Oni su praktički isti tip osobe."

Nate Diaz se nije borio još od prošle godine kada ga je na bodove savladao Leon Edwards. U početku je pokušavao dobiti otpust iz UFC-a, ali onda je ipak odlučio potražiti adekvatnog protivnika za svoju posljednju borbu koja mu je ostala za odraditi u ugovoru. Čak je u jednom trenutku dogovorio borbu protiv Chimaeva na veliko čuđenje fanova, no od te borbe na kraju neće biti ništa.

Tony Ferguson je nedavno pretrpio težak nokaut u borbi protiv Michaela Chandlera i trenutno je pod medicinskom suspenzijom. Ono što smo vidjeli u toj borbi je jako dobro Tonyjevo izdanje sve dok nije dobio udarac nogom posred brade. Unatoč nizu od četiri poraza ipak je pokazao da je u njemu ostalo još žara i da se može vratiti na uzlaznu putanju. Neki od drugih potencijalnih protivnika za Fergusona su također Jorge Masvidal i Conor McGregor.

Primjerice, Nate Diaz je potpuno odbacio mogućnost treće borbe protiv McGregora, a u posljednje vrijeme mu se otvaraju druge opcije kao što je Dustin Poirier s kojime je već verbalno dogovorio borbu.

Linker
25. travanj 2024 14:10