UFC

Chael Sonnen ne bi bio iznenađen ako bi Jose Aldo dobio priliku za osvajanje naslova

Chael Sonnen

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia
Sonnen je dao i nekoliko primjera kada smo mogli vidjeti da veterani preskaču red za borbu za naslov

Jose Aldo (32-8 MMA, 14-7 UFC) izgledao je u vrhunskoj formi kada je potpuno nadmašio Jonathana Martineza prošli vikend u Rio de Janeiru na UFC 301 priredbi. Aldo je odradio svoj ugovor, ali je rekao da planira sjesti s predsjednikom UFC-a, Danom Whiteom, kako bi razgovarali o njegovoj budućnosti.

37-godišnji Brazilac je rekao da bi "bilo sjajno" ako bi mogao preskočiti red i izazvati prvaka bantam kategorije, Seana O‘Malleya (18-1 MMA, 10-1 UFC). To su ga novinari upitali tijekom konferencije za medije nakon UFC-a 301, a Sonnen može zamisliti da se to stvarno i dogodi ako O‘Malley pristane.

"Pozivam na borbu za naslov Josea Alda", rekao je Sonnen na svom YouTube kanalu. "Ako Sean O‘Malley na svom podcastu pokrene priču - ‘Riješit ću Meraba, i odmah ću krenuti za Joseom‘ - postoji vrlo moguća šansa da Jose Aldo odmah ide u borbu za naslov.‘‘

Sonnen je pružio i primjer kada se sličan scenarij odvio u prošlosti: ‘‘Dan Henderson protiv Michaela Bispinga. Posljednja borba Dana Hendersona u ugovoru. Dana White je rekao, ‘Daj mu još jednu borbu‘, i to je bila borba za svjetski naslov. Dakle, naći ćete u povijesti trenutke kada se stariji tip vratio i učinio nešto vrlo impresivno. Randy Couture, Daniel Cormier. Daniel se borio do 41. godine, skoro 42. Fedor Emelianenko. Stipe Miocic prolazi kroz to sada."

O‘Malley se trenutno fokusira na prvorangiranog izazivača, Meraba Dvalishvilija, za kojega se očekuje da će biti njegov sljedeći protivnik. Međutim, ako Aldo dobije priliku za naslov kasnije, Sonnen kaže da "Kralj Rija" još uvijek ima ono što je potrebno da uzme pojas.

"Odbacili ste ga samo zbog njegove dobi. Niste ga odbacili ni zbog čega drugog", rekao je Sonnen. "Niste ga odbacili jer ste mislili da nije sjajan, ili da nije radio naporno, nije imao pravu pripremu, nije imao pravo iskustvo. Jednostavno je došlo vrijeme i uhvatilo ga.‘‘

"Jose Aldo je samo udarao. Nadmašio je mlađeg Jonathana Martineza, i to je radio svih 15 minuta. Da ne spominjem da je bio oštar. Da ne spominjem da je bio vrlo precizan."

Linker
15. svibanj 2024 09:39