UFC

Daniel Cormier vjeruje kako Jose Aldo griješi odlaskom u mirovinu: ‘Izgledao je bolje nego ikad‘

Jose Aldo (lijevo) vs. Jonathan Martinez (desno)

 Leandro Bernardes/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘‘DC‘‘ je oduševljen Aldovom izvedbom na UFC 301 eventu

Povratak Josea Alda u UFC-ov kavez jedna je od glavnih priča nakon nedavno završenog UFC 301 eventa. ‘‘Kralj Rija‘‘ vratio se najvećoj svjetskoj MMA organizaciji kako bi odradio posljednji nastup prema ugovoru, a sigurno ga je primamila i mogućnost nastupa pred domaćom publikom u Rio de Janeiru.

Aldo je porazio vrlo nezgodnog Jonathana Martineza koji je u taj meč ušao nakon šest uzastopnih pobjeda. Rutinski je Aldo došao do pobjede protiv 12-rangiranog izazivača u bantam kategoriji, a sva tri suca bodovala su meč rezultatom 30-27. Dakle, jednoglasna pobjeda kroz sve tri runde i nameće se pitanje oko sljedećeg Aldovog koraka.

Jose ima veliku želju nastaviti graditi boksačku karijeru, ali spreman je zadržati se u UFC-u, ako je organizacija spremna ponuditi mu borbu za pojas. Veće su ipak šanse da je meč protiv Martineza posljednji Aldov meč u UFC-u, ali Daniel Cormier smatra kako Aldo griješi povuče li se iz ovog sporta.

‘‘Zašto Jose Aldo odlazi u mirovinu dok posjeduje takve vještine? On je otišao kao 35-godišnjak, vratio se kao 37-godišnjak i izgledao je isto kao ona verzija koja je godinama prolazila kroz protivnike. Njegova brzina i dalje je tu, kao i njegova odlučnost i mentalna snaga.

Izgledao je možda bolje nego ikad, a borio se protiv Jonathana Martineza koji ga je naveo da podigne razinu svoje izvedbe. Dojam je kako je u Aldu ostalo još puno toga za dati, ako tako odluči.‘‘, rekao je Cormier za ESPN.

Sigurno je i Jose Aldo sada u velikim nedoumicama oko nastavka karijere. Porazio je 30-godišnjeg borca kojem su mnogi predviđali skorašnji ulazak u top 10 i smatrali su ga potencijalnim pretendentom za vrh kategorije. Aldo je lakoćom došao do pobjede nad takvim borcem, a više je nego jasno kako mu kroz glavu prolazi mnoštvo pitanja. Sigurno se nije lako umiroviti u situaciji gdje je dobio dokaz da se može nositi s ponajboljim borcima na svijetu, ali nekad jednostavno treba prepoznati pravi trenutak za povlačenje.

Velika pobjeda pred domaćom publikom možda je najbolji oproštaj koji Aldo može dobiti.

Linker
15. svibanj 2024 11:29