UFC

Chael Sonnen oštro prema Jonu Jonesu: ‘Izgubio je mu** prije dvije godine‘

Chael Sonnen

 Screenshot (youtube, Chael Sonnen)
Umirovljeni MMA borac smatra kako se Jones ohrabrio tek nakon lošijeg izdanja Francisa Ngannoua

Veliku pobjedu ostvario je Francis Ngannou u noći sa subote na nedjelju. Prvak UFC-ove teške kategorije, uspješno je odradio svoju prvu obranu pojasa i jednoglasnom odlukom savladao je Ciryla Ganea. Nosio se Kamerunac s pregršt poteškoća uoči meča. Od nategnutih odnosa s UFC-om, preko animoziteta između njega i Fernanda Lopeza pa sve do ozljede koljena zbog koje je umalo bio primoran otkazati meč. Na koncu, Francis je uspio proći kroz sve prepreke i doći do jedne od najvećih pobjeda u svojoj karijeri.

Situacija s njegovom budućnosti unutar UFC-a vrlo je neizvjesna. Pobjedom nad Ganeom, njegov ugovor produljit će se na godinu dana ili na još tri borbe, odluka je na njemu. ''Predator'' je jasno dao do znanja kako se ne planira više boriti prema trenutnom ugovoru, a čeka ga i operacija koljena. Dakle, nije nemoguće da on zapravo pauzira godinu dana i pričeka kraj svog ugovora s najjačom svjetskom MMA promocijom.

Zainteresiranih poslodavaca zasigurno mu neće nedostajati. Dok bi Bellator, a možda i Khabibov Eagle FC prednjačili među MMA promocijama, Ngannou bi svakako bio interesantna akvizicija i za boksačko tržište. Tyson Fury već je pokazao interes za borbom protiv njega, a zanimanje je obostrano. Međutim, Jon Jones također je bio poprilično vokalan nakon posljednjeg nastupa Francisa Ngannoua.

Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije, nada se debiju u teškoj, tijekom ove kalendarske godine. ''Bones'' će se najvjerojatnije odmah boriti za pojas, a kako je Ngannou ostao prvakom, upravo bi njih dvojica mogli ukrstiti rukavice.

"Ako je ovo vrhunac teške kategorije, uzbuđen sam oko toga. Očito imam još neke rekorde za porušiti", bio je jedan od Jonesovih ''tvita'' tijekom meča između Ganea i Ngannoua, a kasnije je dodao:

"Sve u svemu, sj**ao bih ih obojicu"

Po mnogima najveći borac u povijesti ovog sporta, nije nastupao još od veljače 2020. godine. Više od dvije godine potrajat će njegove pripreme za debi u teškoj kategoriji. Mnogi se već pitaju hoćemo li to ikada i dočekati, no dojam je kako je Jones dobio potrebno samopouzdanje, gledajući meč između Ngannoua i Ganea. Chael Sonnen, umirovljeni MMA borac, putem svog YouTube kanala, dotaknuo se Jonesovog interesa za borbu protiv Ngannoua, kao i ostalih Francisovih opcija u nastavku karijere.

''Dva čovjeka žele se boriti s Francisom nakon ovog izdanja. Jedan je Tyson Fury. Ne mogu osuđivati Furyja, zato što je on htio taj meč i prije nego li je vidio Francisovo izdanje u kojem je nadboksan. Tyson je bio zainteresiran i ranije te je stoga u redu. Drugi tip je Jon Jones, koji je muda izgubio prije dvije godine. Više puta ponudili su mu taj meč i konstantno je odbijao, sve dok se nije vidio kako su užasno izgledali ovi teškaši.'', rekao je Sonnen.

Teško je ne primijetiti kako se Jonesova tranzicija u tešku kategoriju čeka izuzetno dugo. Iako ''Bones'' govori kako želi da bude savršeno spreman i da sve prođe u najboljem redu, dojam je da sav taj proces već predugo traje. Ipak, sve u svemu, da bi do meča s Ngannouom došlo, Francis će se prije svega morati dogovoriti s UFC-om oko nastavka suradnje. Ukoliko se to ne dogodi, ''Predator'' će ostati bez prilike za skinuti skalp jednom od najvećih boraca u povijesti.

Linker
02. svibanj 2024 10:07