UFC

Chael Sonnen otkrio ‘inside‘ informaciju o Miočiću: ‘Znam koliko trenutno teži!‘

Stipe Miočić

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Ukoliko se Stipe Miočić vrati borbama, mogao bi to učiniti uz jedno potpuno novo vlastito izdanje

Svi s nestrpljenjem čekamo nove informacije u vezi vrha UFC-ove teške kategorije, posebno jer se sve glasnije govori o povratku Stipe Miočića i Jona Jonesa, a isti bi mogao rezultirati njihovom međusobnom borbom. Te informacije nažalost su rijetke, jer ni iz jednog kampa nema konkretnih podataka pa zbog toga svaka nova vijest je jako bitna.

A jednu je gotovo iz vedra neba iznio Chael Sonnen. Bivši poznati borac, a danas standardni komentator svih borilačkih događanja pokušao je iz svojih izvora saznati nešto nove, a onda je fanove obavijestio kako je u tome uspio.

"Imam jednu insajdersku informaciju i garantiram da ovo do sada još niste čuli. Mogli biste se sjetiti Stipe Miočića, nakon borbe protiv Francisa Ngannoua, kad je rekao kako će prestati sa svime i nabaciti deset kilograma. Je li tako? Deset kilograma mišića donosi jednog sasvim drugog Stipe. I sad sam dobio informaciju iz prve runde. Pričao sam s njegovom suprugom. Stipe je trenutno na 113 kilograma. Nema na čemu", rekao je Chael, kao što možemo vidjeti u priloženom videu originalno objavljenom na Twitteru.

Stipe je u borbi protiv Ngannoua, u kojoj je ostao bez titule UFC prvaka teške kategorije, težio 106 kilograma. Otprilike toliko je težio i u posljednje dvije borbe protiv Daniela Cormiera, a medijima je otkrio kako nije ciljano radio na skidanju kilograma, nego da je jednostavno počeo drugačije jesti, prije svega iz zdravstvenih razloga.

Svakako vrijedi navesti kako je za svoje tri obrane titule u nizu, protiv Alistaira Overeema, Juniora Dos Santosa i za prvu borbu protiv Ngannoua, težio točno 111.6 kilograma.

Ako su podaci do kojih je Sonnen došao istiniti i ako to predstavlja potencijalni Stipin povratak u Octagon, Miočić će biti najteži u cijeloj dosadašnjoj karijeri. No, ako je protivnik Jon Jones, koji je najavio teškaš postati s otprilike 115 kilograma definirane građe, moguće da je tako nešto za uspjeh zapravo potrebno.

Linker
19. travanj 2024 20:12