UFC

Chael Sonnen predviđa pobjedu Natea Diaza i povratak u UFC: ‘Borit će se za ‘BMF‘ pojas!‘

Chael Sonnen

 Screenshot (youtube, Chael Sonnen)
Diazu je ugovor istekao u rujnu prošle godine

Iako je UFC karijera Natea Diaza gotova, po nekima nije gotova. Barem tako misli Chael Sonnen. Sada kada ima 38 godina i spreman je za boksački meč protiv Jakea Paula 5. kolovoza (osmi mjesec), neki stručnjaci misle da je Diazovo vrijeme u oktogonu stvar prošlosti, ali ne i Sonnen. Trostruki izazivač za naslov u UFC-u koji je postao analitičar očekivao je da će se Diaz vratiti u UFC i da će biti uključen u borbu za naslov.

"Mislim da se vraća u svakom slučaju, ali ja ću to učiniti s pozitivnog stajališta i reći da se vraća s pobjedom. Ako Nate pobijedi Jakea, on će se pokušati vratiti u UFC, i vraća se za naslov prvaka."

Diaz je završio svoj UFC ugovor u rujnu (deveti mjesec) prošle godine nakon pobjede protiv Tonyja Fergusona i sada bi se trebao boriti protiv Paula ovog ljeta u Dallasu u boksačkom meču. Nema pitanja oko Diazove snage, ali ima dosta pitanja o tome je li on još uvijek borac kalibra UFC-a.

Sonnen ne misli da je Diaz u vrhu lake ili velter kategorije, ali čini se da postoji jedna staza prvaka koju očito zauzima.

"Dok Nate završi s Jakeom, a pretpostavljamo da to dolazi s pobjedom, i Nate kaže, vraćam se u UFC za prvenstvo,‘ bili biste u krivu ako pretpostavite da je mislio na prvenstvo u težinskoj kategoriji. Vratio bi se samo za jednu stvar. To je stvar koja mu je izmakla jer ga je, prema njegovim riječima, prekinuo liječnik koji nikada nije trebao prekinuti borbu nakon 15 minuta, a bila je zakazano za 25. Ja sam naravno govorio o ‘BMF-u‘."

“Dakle, kada me ljudi pitaju, ‘Što je sljedeće za Natea Diaza?‘ Mnogo ih puta pitam: ‘Što oni vjeruju da se promijenilo za Natea Diaza?‘ Mislio je da je ‘BMF‘, otišao je tamo boriti se za taj pojas, nije mu se svidio način na koji je zaustavljen."

Diaz je javno govorio o svojoj želji da se vrati u UFC ako se za to steknu uvjeti.

Naslov Bad Motherf*cker, koji je trebao biti, prema riječima predsjednika UFC-a Dana Whitea, jednokratni događaj, promocijom je vraćen u optjecaj. Dustin Poirier i Justin Gaethje borit će se za naslov 29. srpnja (sedmi mjesec) u glavnom događaju UFC-a 291 u Salt Lake Cityju.

Titula "BMF" izvorno je uvedena u borbi velter kategorije između Diaza i Jorgea Masvidala u studenom (11. mjesec) 2019. godine. Masvidal je okrunjen kao prvak "BMF" nakon što je pobijedio Diaza tehničkim nokautom nakon doktorskog prekida na kraju treće runde.

Linker
23. travanj 2024 08:10