UFC

Chael Sonnen vidi Adesanyu kao većeg borca od Andersona Silve: ‘On je čak i porazio Silvu‘

Israel Adesanya

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Interesantna, ali mnogima nelogična konstatacija Chaela Sonnena

Nešto više od tjedan dana prošlo je od posljednjeg nastupa Israela Adesanye, a o njegovoj pobjedi nad Alexom Pereiri pričalo se danima i na neki način još uvijek se priča.

Naravno da su događaji od proteklog vikenda pomalo skrenuli pažnju sa sjajnog ‘‘Izzyjevog‘‘ nastupa, ali svakako vrijedi izdvojiti što je Chael Sonnen imao za reći o ‘‘Izzyju‘‘ gostujući u MMA Houru.

Mnogi su potegnuli temu oko najvećeg borca u povijesti srednje kategorije, a sve je više onih koji vide Israela Adesanyu kao većeg borca od Andersona Silve. Legendarni ‘‘Spider‘‘ statistički je najbolji UFC-ov borac u povijesti srednje kategorije. Titulu prvaka branio je rekordnih deset puta, a 11 puta slavio je u mečevima za titulu unutar UFC-ove srednje kategorije. Još je nekoliko rekorda koje Silva drži u srednjoj kategoriji.

Israel Adesanya s druge strane ima pet obrana pojasa, ali titulu je osvajao u dva navrata. Dakle, Adesanya ima ukupno sedam pobjeda u mečevima za titulu, ali ima još vremena da podeblja svoje brojke. Podebljao ih ili ne, Sonnen ga već sada vidi kao najvećeg.

‘‘Vjerujem da je on najveći.‘‘, rekao je Sonnen, a zatim se dotaknuo činjenice da je Adesanya porazio Silvu.

‘‘Oni su se borili i to mi otežava. Dvojica tipova su se borili, a čudno mi je govoriti da je bolji onaj koji je izgubio (Silva), iako se možemo praviti pametni i reći da nije bio na vrhuncu. Ali opet, što će ljudi reći na pitanje o Pereiri i Adesanyi? Hoće li reći da je Adesanya bolji? Drugi tip je tri puta napravio ono što je Adesanya uspio jednom. Ovo su situacije gdje međusobni omjeri imaju težinu, a Israel Adesanya je pobijedio Andersona Silvu‘‘, pojasnio je Sonnen.

Kad je u pitanju Pereira, Sonnen ističe da on svojim rezultatima ne zaslužuje biti u konkurenciji najvećih i zato međusobni omjeri s Adesanyom zasad nisu dovoljni da bi se i Pereiru uključivalo u raspravu o najvećima ikad. Ali Adesanya posjeduje rezultate za biti u toj konkurenciji i tu Sonnen odabir onda svodi na temelju međusobnog obračuna između Adesanye i Silve.

‘‘Izzy‘‘ je porazio Silvu jednoglasnom odlukom sudaca u tom meču, ali to je bio 44-godišnji Silva koji je iza sebe imao četiri poraza u pet nastupa. Teško je taj meč uzeti kao relevantan pokazatelj

Linker
23. travanj 2024 17:24