UFC

Chael Sonnen vjeruje da Conor McGregor može ponovno do titule: ‘On može pobijediti sadašnjeg prvaka‘

Conor McGregor

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Umirovljeni MMA borac analizirao je Irčeve šanse za osvajanjem titule nakon što se oporavi od ozljede

Charles Oliveira otklonio je svaku sumnju 11. prosinca, na UFC 269 priredbi. Spočitavalo se Brazilcu kako je do pojasa došao preko Michaela Chandlera, a ne preko Poiriera ili Gaethjea. ''Do Bronx'' je zaustavio i Poiriera na spomenutoj priredbi te je zacementirao svoj status trenutno najboljeg borca lake kategorije.

Justin Gaethje gotovo sigurno biti će njegov idući protivnik. Međutim, Conor McGregor nerijetko se pokušava umiješati u priču oko idućeg izazivača. Irac se trenutno oporavlja od teškog prijeloma noge koji je zadobio u sedmom mjesecu, izgubivši od Dustina Poiriera. Iako je trenutno u nizu od dva poraza, ''Notorious'' često putem društvenih mreža navodi kako će on biti sljedeći izazivač, a to poprilično frustrira samog Gaethjea.

Dodatnu nervozu, unio je i Charles Oliveira. Prvak lake kategorije također ne krije kako bi se radio protiv McGregora, jer zna se da je to financijski najisplativiji meč unutar UFC-a. Međutim, rijetko tko se bacio na analizu tog potencijalnog meča. Sve do Chaela Sonnena, koji je putem svog YouTube kanala progovorio o šansama McGregora u tom meču.

''Ako trenutno postoji borac kojeg Conor može pobijediti kako bi postao svjetskim prvakom, onda je to aktualni prvak lake kategorije. Charles Oliveira protiv Conora McGregora, to je fascinantan 'matchup'. Radi se o vrlo problematičnom meču za Oliveiru. Conor McGregor je jedan od najboljih u povijesti ovog sporta, kad je stojka u pitanju. Oliveira je vrlo dinamičan udarač koji je pokazao i hrvačke vještine u nekoliko mečeva, ali u nekim drugima nije.'', započeo je Sonnen, a onda je detaljnije pojasnio.

''Conor se zna nositi s problemima u parteru, a dobro barata i stojkom. Ono između, predstavljalo je probleme protiv top boraca. Sada se nameće pitanje, je li Oliveira uistinu na tako visokoj razini? Je li dovoljno kvalitetan? Nemam odgovore na ta pitanja, samo ih dijelim s vama. Kako god ovo završi, fanovi će dobiti nešto specijalno.'', dodao je Sonnen.

Sve u svemu, niti sam Chael nije najsigurniji koje su točno Conorove prednosti, a još je nesigurniji u ''Do Bronxove'' mane. Međutim, umirovljeni borac smatra kako Irac zapravo ima šanse pobijediti Oliveiru. Ukoliko i čelnici UFC-a vide isto što i on, ne bi čak niti bilo iznenađenje da Conorov povratnički meč bude upravo za titulu prvaka koju Oliveira drži. Imati McGregora kao prvaka, nešto je što UFC itekako želi. Međutim, Charles Oliveira predstavlja izuzetno težak izazov i McGregor bi morao pružiti izdanje kao iz svojih najboljih dana, ukoliko želi imati nekakve šanse. Ne treba zaboraviti kako se u cijeloj priči nešto pita i Justina Gaethjea, koji možda osvoji taj pojas, prije nego li se Conor oporavi od svoje ozljede.

Linker
24. ožujak 2023 13:11