UFC

Michael Bisping poručio MMA fanovima: ‘Ako Conor McGregor dobije ‘title shot‘, to je vaša krivnja‘

Conor McGregor

 Michael Reaves/Getty images/Profimedia
Sve se glasnije priča o mogućnosti da Conor McGregor po povratku od ozljede, instantno napadne pjas

Situacija u UFC-ovoj lakoj kategoriji poprilično je jasna. Charles Oliveira prvak je, Justin Gaethje trebao bi biti idući izazivač. Pobjednik meča između Islama Makhacheva i Beneila Dariusha, trebao bi napasti pojas nakon Gaethjea. Međutim, Conor McGregor konstantno unosi nemir među izazivače, ali i same fanove.

Irac nerijetko putem društvenih mreža navodi kako će se vratit nastupima, upravo borbom za pojas prvaka. Sam Charles Oliveira ne krije kako bi rado odradio taj meč. Conor McGregor koji se oporavlja od teške ozljede, po mnogima je ipak lakši protivnik od Justina Gaethjea ili Makhacheva i Dariusha. Međutim, zarada koju borba protiv njega nosi, veća je od zarade koju bi Oliveira generirao u mečevima protiv sve trojice gore navedenih. Jasno je zašto ''Do Bronx'' pokazuje interes za borbom protiv Conora , no to ljuti fanove, a naročito Justina Gaethjea.

Michael Bisping, umirovljeni engleski MMA borac i bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, putem svog YouTube kanala dotaknuo se teme. ''Count'' smatra kako fanovi ne mogu kriviti UFC ukoliko se dogodi da Conor dobije priliku za napasti pojas. Bisping tvrdi kako su fanovi zapravo najveći krivci ako se to dogodi.

''Mnogo boraca u top 15 ili top 10 (top 5), reći će 'Koji ku**c se događa? Zašto Conor McGregor preskače red?' E pa znate što? Ovdje se radi o borbama za novac, sve se vrti oko PPV-a. Ovo je UFC i oni dogovaraju borbe koje želimo gledati. Stoga, ako niste sretni jer će Conor možda preskočiti red i boriti se protiv prvaka, u trenutku kad nije niti rangiran, nemojte kriviti Conora McGregora, Danu Whitea i UFC. Okrivite sebe, jer vi ste najodgovorniji za to.'', rekao je Bisping.

Jasno je na što umirovljeni borac aludira. Conor McGregor i dalje je najpopularniji borac MMA borac na svijetu, unatoč brojnim porazima koje je doživio proteklih godina. Prodaja PPV-a kad god se irska zvijezda bori i dalje bilježi rekordne brojke za UFC. Mečeve Conora McGregora gledaju i oni koji nisu naročito veliki fanovi MMA-a, a UFC je prije svega, zainteresiran za zaradu i financijski aspekt svega ovoga. Bispin g smatra kako čak postoje i određene šanse da Conor postane prvakom.

''Conor je napravio odličan posao polariziranjem fanova. To je sjajno, jer polovica fanova strastveno želi da pobijedite, a druga polovica želi vas vidjeti kako gubite. Ako ste borac, to je najbolja pozicija za vas, jer obje strane gledat će vaše borbe. A slušajte, nije nemoguće da se Conor vrati i nokautira Charlesa Oliveiru. Naravno da je to moguće. Bila bi uvreda govoriti da nije. Smatram li da će se to dogoditi? Ne znam, vjerojatnije da neće.'', dodao je Michael.

Linker
26. ožujak 2023 19:45