UFC

Chandler i Ferguson napokon su sve dogovorili, isplivao datum borbe koju svi žele gledati

Michael Chandler i Tony Ferguson

 screenshot (YouTube)
Na ovoj vrlo uzbudljivoj borbi naporno se radi već tjednima unazad

Iako se zapravo već mjesecima tu i tamo putem društvenih mreža prepucavaju, možemo reći kako aktivan rad na dogovoranju borbe Michaela Chandlera i Tonyja Fergusona traje proteklih nekoliko tjedana. Borba je zapravo više nego smislena ako znamo kakav stil borbe obojica preferiraju te ako dodamo da se baš ne mogu pohvaliti dobrim rezultatima u posljednje vrijeme. Chandler je doživio dva, a Ferguson tri poraza u nizu. Istina, borbe su bile protiv samog "creme de la cremea" UFC-ove lake kategorije, s tim da su dva protivnika ista. Osim Charlesa Oliveire i Justina Gaethjea, Fergusona je još savladao Beneil Dariush.

Ariel Helwani je došao do informacije kako je ta borba napokon dogovorena između timova i UFC-a te da se čeka još potpisivanje ugovora, time i konačna potvrda. Ako bude sve po planu, pronaći će svoje mjesto na UFC 274 priredbi. Helwani je to otkrio u The Ringer MMA showu na Spotifyju.

Spomenuta priredba održava se 7. svibnja na za sada nepoznatoj lokaciji, iako se kroz komentare može vidjeti da se najglasnije govori o Brazilu. Istu će predvoditi dvije borbe za titulu u kojima će brazilski borci istu braniti. Glover Teixeira morat će odgovoriti na izazov Jirija Prochazke, a Charles Olivera će imati zadaću zaustaviti Justina Gaethjea.

Koliko god da je u pitanju borba na koju nitko ne može ostati ravnodušan, činjenica je da bi poraz u istoj za onog koji ga doživio značio oproštaj od ozbiljnijih ambicija. No, na to su očito obojica spremni, inače bi tražili neku lakšu borbu za povratak na pobjedničke staze.

Kao što je navedeno, ugovori još nisu potpisani niti je ikoja strana službeno potvrdila dogovor, no informacije s kakvima Helwani raspolaže su većinom točne.

Linker
11. svibanj 2024 14:43