UFC

Michael Chandler: ‘Tony Ferguson neće znati odgovoriti na moju energiju i snagu‘

Michael Chandler

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ono što Michaelu Chandleru nitko ne može uskratiti je veliko samopouzdanje

Posljednje informacije govore kako će se borba UFC-ove lake kategorije između Michaela Chandlera i Tonyja Fergusona održati na UFC 274 priredbi u svibnju. Potvrdom iste završile bi višetjedne špekulacije o toj borbi i moglo bi se početi konkretno razgovarati. Zapravo, priliku za reći nešto konkretno dobio je Chandler već sad, kad je u razgovoru za CBS Sports usporedio sebe i svog vjerojatnog idućeg protivnika.

"To je čovjek za kojeg treniram, to je čovjek čije snimke gledam i čovjek o kojem razmišljam. Plan je doći u najbolju formu, ali u potpunosti se osjećam spremnim za Tonyja Fergusona. Više o tome znat ćemo kad se ugovor napokon potpiše i kad sve bude objavljeno", rekao je Chandler, okrenuvši se usporedbi vještina:

"Mislim da je moja najveća prednost u tome što sam kompletan i što mogu držati visok tempo. Naravno, znamo i da Tony može držati tempo, ali ja ću sigurno biti 'oštriji' od njega. Mislim da će moja energija i brzina biti previše za njega. Imat ću prednost u brzini i atleticizmu. Mislim da sam dobar u svim segmentima u kojima je Tony dobar. On ima sjajan jiu-jitsu, ali mene još nikad nitko nije uhvatio i završio na podu pa ne vidim niti da će on u tome uspjeti. No, jako je opasan, to nema sumnje."

Okrenuo se ipak i onim najvećim Tonyjevim kvalitetama, a tu nije bilo teško pretpostaviti što će navesti kao onu glavnu, tj. onu za koju se najteže pripremiti.

"Mislim da je njegova najveća snaga i ono čega se ljudi boje te njegova ludost. To je ono što donosi uzbuđenje kod njegovih borbi. Nikad ne znaš što ćeš dobiti ako se borim protiv Tonyja. Može te rušiti, bacati ti imaginarni pijesak u oči ili se razmahati laktovima ili kružnim udarcima, sve je moguće. On je jednostavno nepredvidiv pa uvijek moraš očekivati neočekivano. Nije se lako pripremiti za takvog borca. Bit će to zanimljiv pripremni kamp", zaključio je.

Kvalitete oba borca poprilično su poznate svima koji prate borilački sport, kao i to što možemo očekivati. Bespoštednu borbu u kojoj ne bi trebalo biti previše kalkuliranja. A to je na kraju ono što svi najviše volimo i zašto se toj borbi toliko veselimo.

Linker
12. svibanj 2024 23:47