UFC

Chandler se obratio Poirieru: ‘Razumijem njegov stav, ali ja sam sve što imam zaslužio‘

Michael Chandler
 screenshot (YouTube)
Dustin Poirier potvrdio je kako se ne namjerava boriti za UFC titulu protiv Michaela Chandlera

Impresivna pobjeda protiv Dana Hookera na UFC 257 priredbi samo je dodatno podigla zanimanje oko Michaela Chandlera, a UFC-ovo pojačanje sad napokon ime referencu iz Octagona, kao i visoko mjesto na ljestvici izazivača lake kategorije. Postao je i ozbiljan kandidat za skorašnju borbu za upražnjenu titulu (nakon što UFC napokon napravi neizbježno), dok je drugi borac koji najbolje kotira Dustin Poirier. Tu je naravno i Charles Oliveira te se između njih trojice mora tražiti dvojicu koji će se obračunati za pojas.

No, problem se pojavio kad je Poirier, koji je glavni kandidat za tu borbu, izjavio kako se ne namjerava za titulu boriti protiv Chandlera, sve dok ovaj to ne zasluži. Smatra kako tek jedna pobjeda u UFC-u nije dovoljna za doći do nečega za što je on prvobitno radio godinama. S druge strane, bivši Bellatorov prvak ima svoje mišljenje o cijeloj situaciji.

"Malo mi je čudan taj njegov stav. Nije više bitno tko sam bio prije UFC 257 jer je sada sve drugačije u očima fanova i medija, ali i na rankingu. Imao sam dominantnu predstavu te sam nakon dvije i pol minute završio čovjeka s kojim se on borio 25 minuta. No, on ima pravo sebe smatrati prvakom, isto tako smatram kako on zaslužuje biti jedna polovica borbe za titulu, samo je pitanje tko će biti drugi. Dana White je nakon UFC 257 rekao da nakon onakvih predstava nema razloga da to ne budu on i Chandler", rekao je Michael u razgovoru za MMA Fighting, nastavivši:

"Čujete Poiriera kako govori o trilogiji protiv Conora za što je mala šansa da borba bude za titulu. Dakle, s jedne strane govori da želi biti prvak, a s druge strane o borbama koje prije svega donose novac. Dakle, prvo mora sam sa sobom odlučiti želi li biti prvak ili zarađivati što je više moguće novca. Razumijem ga, da se mene pita isto ne bi bilo lako donijeti tu odluku, ali mislim kako bih više naginjao tom zlatu."

Još se osvrnuo na sve što je Poirier do sada napravio, kao i na svoju dosadašnju karijeru. Shvaća kao je moguće da on ne bude odabran od strane UFC-a kao izazivač, no isto tako namjerava nastaviti graditi svoj put.

"On ima pravo na svoje mišljenje. Čak razumijem njegov stav kad kaže kako nisam zaslužio. On ima preko 20 borbi u UFC-u, ja imam jednu. No, isto tako sam izgradio svoj put u ovom sportu kroz 12 godina i 27 borbi, imao sam veliki broj dominantnih pobjeda. Izjavio je da će se posvetiti prodavanju svog umaka ako ja dobijem borbu za titulu. Dakle, on bi mogao postati prodavač idućih šest mjeseci jer borba za titulu se mora održati. Ne kažem da ću sigurno biti dio nje, ali ja sam tu da iskoristim priliku i ostavim pravi dojam. Napravio sam to na UFC 257 i sad želim nastaviti. UFC me prihvatio kao borca iz vrha, fanovi su me prihvatili, kao i mediji. Ostali borci iz vrha nisu i to mi je također u redu. Ja sam sve što sam postigao zaslužio i namjeravam tako nastaviti. Nastavit ću dokazivati što mogu i kad dođe prilika ću je uzeti. Ako ostali borci previše biraju, mogli bi biti preskočeni, a ime na računu bit će ono Michaela Chandlera".

Chandleru je ovih dana ponuđena borba protiv Charlesa Oliveire, koju je prihvatio, no Brazilac nije bio istog stava. Odbio je borbu jer pojas prvaka ne bi bio ono što bie tim putem pobjednik osvojio. Kako je UFC planirao upariti njih dvojicu, teško je procijeniti kakvi su im zapravo planovi s UFC titulom.

Linker
27. travanj 2024 06:26