UFC

Charles Oliveira još jednom odbio borbu protiv Michaela Chandlera

Charles Oliveira
 JASON SILVA/AGIF/AFP
Brazilski borac nije bio zainteresiran prihvatiti borbu uz ponuđene uvjete

Vrlo intrigantna informacija pojavila se u MMA krugovima. Naime, UFC je imao plan upariti dva člana iz samog vrha lake kategorije, ali im to nije uspjelo. To im je ujedno bio drugi pokušaj ugovaranja iste borbe, budući da su htjeli zajedno u Octagonu dovesti Charlesa Oliveiru i Michaela Chandlera, no ponovno je zapelo kod istog borca.

U pitanju je Oliveira, koji je već bio odbio istog protivnika, odnosno borbu ponuđenu za UFC 257 priredbu, koju je na kraju prihvatio Dan Hooker. Chandler je na kraju Hookera savladao nokautom u prvoj rundi te se automatski katapultirao prema vrhu kategorije, a Dana White je potvrdio i kako je bivši Bellatorov prvak relevantan kandidat za izazivača.

Kako otkrivaju vodeći svjetski borilački mediji, a prvi od njih je s informacijom izašao AG Fight, borba je bila ponuđena za program UFC 260 priredbe, koju 27. ožujka predvode Stipe Miočić i Francis Ngannou. Razlog zašto ju je Oliveira odbio je taj što borba nije za titulu prvaka lake kategorije, koja je i dalje u vlasništvu Khabiba Nurmagomedova i teško je zaključiti kad bi UFC umirovljenog prvaka mogao lišiti iste.

Zanimljivo, ova informacija pojavila se nedugo nakon izjave Dustina Poiriera kako se spreman skloniti u stranu ukoliko UFC namjerava Chandleru dati borbu za titulu prvaka. Poirier je tim putem otkrio da mu je titula prvaka glavni cilj, ali da se za nju ne želi boriti protiv navedenog borca jer smatra kako isti nakon samo jedne pobjede u Octagonu tu priliku nije zaslužio. Upravo zbog toga dao je prijedlog da se za istu borbe Chandler i Oliveira. UFC-u se ta ideja očito sviđa, ali ipak ne s titulom kao ulogom, što Brazilac, koji se nalazi u nizu od osam pobjeda, nije bio spreman prihvatiti.

Linker
24. travanj 2024 04:47