UFC

Charles Oliveira ne skriva svoje želje: ‘Conor McGregor ispisao je povijest i to je meč koji želim‘

Charles Oliveira

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Najbolji borac UFC-ove lake kategorije željan je dobre zarade

Posljednjih nešto više od godinu dana Charles Oliveira proživio je najbolji i najproduktivniji dio svoje karijere. Brazilski borac lake kategorije u petom mjesecu 2021. godine došao je do UFC-ove titule u lakoj kategoriji, nokautiravši Michaela Chandlera.

Uslijedila je uspješna obrana pojasa protiv Dustina Poiriera, a Oliveira je zatim ušutkao i Justina Gaethjea ''submissionom'' u prvoj rundi. Istina da je ''Do Bronx'' uoči tog meča ostao bez titule prvaka zbog pada na vagi, ali svima je jasno kako je Charles Oliveira trenutno najbolji borac lake kategorije na svijetu.

Brazilac je nakon tih nastupa napokon prepoznat i od šire javnosti, jer radi se o nevjerojatno kvalitetnom, ali također i o izrazito atraktivnom borcu. Oliveiru vjerojatno čeka Islam Makhachev (ili Beneil Dariush) u sljedećem nastupu za upražnjenu titulu u lakoj kategoriji, ali ako bi se Brazilca pitalo, protivnik ne bi bio niti jedan od dvojice navedenih.

''Conor McGregor bio bi sjajan protivnik za mene. Puno novca stavio bih u džep tom borbom, a to je u ovom trenutku najbitnija stvar. Bio bi to jako dobar meč i za moju ostavštinu. Neovisno o tome dolazi li on nakon poraza ili ne, on je tip koji je ispisao povijest i stoga mislim da bi to bilo odlično za mene. Ali ne pita se samo mene. Da se samo mene pita, ovaj meč već bi bio u procesu održavanja.'', započeo je Oliveira za ESPN, a zatim je objasnio zašto mu novac tako puno znači u ovoj fazi karijere.

''Imam kćerku koju moram othraniti. Svi se žele boriti protiv Conora, nisam jedini koji to hoće. Svima je jasno da je borba protiv Conora jako profitabilna. Ja pričam o novcu, a Conor je svjestan da se svi žele boriti protiv njega.'', dodao je ''Do Bronx''.

Nažalost, još uvijek nije poznato kada će se Conor McGregor vratiti u kavez nakon teškog prijeloma noge, zadobivenog u sedmom mjesecu protekle godine. McGregor je tada nogu slomio u meču protiv Dustina Poiriera i svi nestrpljivo čekamo povratak.

Sve su glasnija šuškanja kako Irca ipak nećemo gledati ove godine, a Charles Oliveira u tom slučaju morat će se boriti s nekim drugim, odnosno protiv Makhacheva ili Dariusha. Iako je željan velikog meča protiv Conora, Oliveira ne planira izbjegavati ostale borce lake kategorije.

''Nikada nisam bježao od borbe a prvak lake kategorije zove se Charles Oliveira. Je li Islam (Makhachev) jako čvrst tip? Jeste. Ima li iskustvo borbi protiv velikih imena? Nema. On je u velikom pobjedničkom nizu, ali s kime se on uopće borio?'', pita se Charles Oliveira.

Činjenica je kako bi mnogi visokorangirani borci lake kategorije bili frustrirani ako ih Conor McGregor preskoči nakon dva uzastopna poraza, ali niti sam Dana White ne taji kako postoji mogućnost da Conor odmah dobije ''title shot''. Michael Chandler već se oglasio po pitanju Oliveirine težnje da se bori protiv Conora.

''Brani titulu ili ju napusti. Ne možeš imati oboje.'', poruka je Michaela Chandlera koja nema naročitog smisla ako uzmemo u obzir da je titula u lakoj kategoriji upražnjena i Charles Oliveira službeno nije prvak.

Chandler također nema naročite argumente da se miješa u to pitanje jer prije samo godinu dana izgubio je od Oliveire, a zatim ga je porazio i Justin Gaethje. Pobjedama se vratio proteklog mjeseca nokautiravši Tonyja Fergusona, ali barem još jedna pobjeda mu treba prije nego dođe u konkurenciju za napad na pojas. Možda je Chandler više zabrinut da će Oliveira dobiti privilegiju boriti se s Conorom, jer upravo se Chandler ponajviše trudi doći do meča protiv McGregora.

Linker
11. travanj 2024 04:36