UFC

Aljamain Sterling saznao ime sljedećeg izazivača: T.J. Dillashaw još jednom će pokušati doći do pojasa

Aljamain Sterling i T.J. Dillashaw

 Screenshot (youtube, Ufc)
Odličan meč za titulu u bantam kategoriji čeka nas krajem ljeta, odnosno pred početak jeseni

Ono što se očekivalo kad je u pitanju UFC-ova bantam kategorija, uskoro bi trebalo postati i službeno. Aljamain Sterling iduću obranu titule tražit će protiv bivšeg prvaka T.J. Dillashawa.

Portal MMA Junkie došao je do pouzdanih informacija oko ugovaranja ovog meča. Dillashaw i Sterling trebali bi se obračunati na UFC 279 priredbi, a lokacija održavanja još nije određena.

Boston i Atlanta trenutno su u igri, no više će biti poznato u narednom periodu. Što se samog termina održavanja ove priredbe tiče, UFC 279 event planiran je za 10. rujna (deveti mjesec), tjedan dana nakon UFC-ova dolaska u Pariz.

Aljamain Sterling tražit će svoju drugu obranu pojasa u tom meču. Prošle godine u trećem mjesecu, Sterling je došao do pojasa nakon diskvalifikacije Petra Yana. Godinu dana slušao je Sterling kako osporavaju njegovu titulu prvaka te da je prvak samo na papiru.

U četvrtom mjesecu ove godine, Aljo je napokon dobio priliku potvrditi svoj epitet prvaka, a to je i napravio u revanšu protiv Petra Yana. Podijeljenom sudačkom odlukom došao je do pobjede i prve obrane titule.

Što se T.J. Dillashawa tiče, on je pojas osvajao u dva navrata. Prvi put izgubio ga je od Dominicka Cruza, a drugi puta napustio je tron zbog suspenzije koja je uslijedila zbog dopingiranja. U trećem mjesecu 2019. godine Dillashaw je ostao bez titule, zatim je odradio dvogodišnju suspenziju, a vratio se u sedmom mjesecu protekle godine. Podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Coryja Sandhagena i trenutno je drugi u poretku izazivača.

36-godišnjeg Dillashawa mnogi vide kao najkompletnijeg borca u kategoriji, a ranije ove godine govorio je kako ga Sterling ne može ugroziti niti u jednom segmentu te da se Aljo boji otvorenih razmjena. Priliku za dokazivanje imat će u devetom mjesecu, a Sterlinga čeka novi meč u kojem će pokušati začepiti usta svim kritičarima.

Linker
17. travanj 2024 06:09