UFC

Charles Oliveira ne želi Makhacheva kao sljedećeg protivnika: ‘Ako mogu birati, biram Conora!‘

Charles Oliveira

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Najbolji borac lake kategorije na svijetu želi se dobro naplatiti u svom sljedećem nastupu

Jedna od ''vrućih'' tema UFC-ove lake kategorije svakako je sljedeći protivnik Charlesa Oliveire. Brazilac je u petom mjesecu pobijedio Justina Gaethjea, ali ostao je bez titule zbog pada na vagi.

UFC-ov laka kategorija trenutno nema prvaka, ali Oliveira je prvi izazivač i njegov sljedeći nastup bit će borba za pojas. Islam Makhachev nameće se kao logičan izbor, a čak i UFC-ov predsjednik Dana White sve više insinuira da ćemo upravo taj meč gledati.

Ako bi se Oliveiru pitalo, onda njegov sljedeći protivnik ipak ne bi bio Islam Makhachev. Brazilac smatra da je zaslužio veći meč kojim bi se dobro naplatio, a svi dobro znamo na kojeg se tu protivnika cilja.

''Ako bih morao birati, onda bi Conora McGregora odabrao kao tipa koji bi mi donio novac na moj bankovni račun. Dakle, ako mogu birati, biram Conora McGregora.'', rekao je ''Do Bronx'' za MMA Junkie.

Nije ovo prvi put da Oliveira pokušava doći do meča s Conorom. Sve otkako je pobijedio Gaethjea, Charles redovno ističe da mu je to najprimamljiviji meč u ovom trenutku. 32-godišnji ''Do Bronx'' ne taji da mu je novac jako bitan.

''Imam kćerku koju moram othraniti. Svi se žele boriti protiv Conora, nisam jedini koji to hoće. Svima je jasno da je borba protiv Conora jako profitabilna. Ja pričam o novcu, a Conor je svjestan da se svi žele boriti protiv njega.'', govorio je Oliveira još proteklog mjeseca za ESPN.

Brazilac je dodao kako se planira boriti još jednom do kraja godine, ali da ništa konkretno nije ugovoreno niti mu je trenutno ponuđeno. Ono na čemu inzistira jeste nastup u Brazilu. Prema Oliveirinim navodima, event u Brazilu mogao bi se održati tek u siječnju (prvi mjesec) 2023. godine, ali za nastup u svojoj državi, rado će pričekati sve do tada.

Što se McGregora tiče, jasno je kako on ne zaslužuje ''title shot''. Irac je trenutno 12. u poretku izazivača lake kategorije i u nizu je od dva uzastopna poraza. Svjestan je toga i Oliveira, ali svejedno inzistira na obračunu s Conorom.

''Uvijek je ista priča s Conorom. On preskače red i to svi znaju. Ja mislim da sam zaslužio birati sljedećeg protivnika, a Conora biram zato što želim zaraditi novac za svoju obitelj i sve ostalo.'', dodao je Oliveira.

Hoće li UFC udovoljiti njegovim zahtjevima, preostaje nam vidjeti. Jasno je da UFC-ovi čelnici nemaju apsolutno ništa protiv toga da Conor dobije ''title shot'', ali pitanje kada će točno Irac biti spreman za povratak.

Linker
20. travanj 2024 05:28