UFC

Dana White želi upariti Gamrota i Dariusha, ali Beneil idealnog protivnika vidi u bivšem izazivaču

Mateusz Gamrot i Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik sve više naginje ka uparivanju Makhacheva i Oliveire

Puno zbrke nastalo je onda kada je Charles Oliveira ostao bez pojasa prvaka UFC-ove lake kategorije, unatoč pobjedi protiv Justina Gaethjea. Pad na vagi bio je skup za Brazilca i UFC-ova laka kategorija sada nema prvaka.

Dodatna komplikacija stvorila se još krajem drugog mjeseca. Islam Makhachev i Beneil Dariush trebali su se obračunati za sljedećeg izazivača, ali Dariush je nastup otkazao zbog ozljede. Bobby Green uskočio je kao kasna zamjena, no Makhachev je lakoćom odradio taj meč.

Dana White tada je isticao kako Makhachev ne može dobiti ''title shot'' nakon pobjede nad nerangiranim Greenom, ali kako vrijeme odmiče, White sve više podržava ideju uparivanja Makhacheva i Oliveire. Time bi Beneil Dariush morao potražiti put ka ''title shot'' preko nekod drugog protivnika, a Dana White sada je smislio s kime bi Dariusha upario.

''Ono što bih rado ugovorio jeste Gamrot protiv Dariusha, onda kad se Dariush vrati.'', rekao je White za Yahoo Sports.

Dakle, to je samo potvrda Whiteovih tendencija ka uparivanju Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire. Što se Dariusha tiče, on ipak neke druge želje ima, a otkrio ih je za ''MMA Junkie''.

''Trenutno je specifična situacija s Charlesom Oliveirom. On nije prvak, a želi se boriti s Conorom, ali ja mislim da UFC želi upariti Islama i Charlesa. Ja čekam rasplet cjelokupne situacije. Ako upare Charlesa i Islama, tip poput Dustina Poiriera čini se smislenim za mene. Volio bih se boriti protiv njega. Znam da je on pričao o borbi u kolovozu (osmi mjesec). To bi bilo odlično. Kolovoz, rujan (9. mjesec), svejedno je.'', rekao je Dariush, a zatim je dodao kako se samo želi boriti protiv onih najboljih u kategoriji.

Linker
30. rujan 2022 23:23