UFC

Charles Oliveira o potencijalnom meču s Khabibom: ‘Ako se odluči boriti sa mnom, tu sam!‘

Charles Oliveira

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sjajni brazilski borac lake kategorije poštuje odluku Dagestanca o umirovljenju

Nešto više od tjedana dana prošlo je od UFC-ove službene objave meča između Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva. Borba za titulu u lakoj kategoriji održat će se 22. listopada (deseti mjesec) na UFC 280 priredbi.

Iako nas tri mjeseca dijele od tog eventa, promocija se bacila na posao i počela je s promoviranjem te borbe. Charles Oliveira bio je gost londonske UFC priredbe održane proteklog vikenda, a UFC je organizirao i konferenciju za medije na kojoj je Oliveira mogao najaviti svoj sljedeći nastup. Svjestan je ‘‘Do Bronx‘‘ da je njegov sljedeći protivnik u sjajnom pobjedničkom nizu od 10 uzastopnih pobjeda, ali smatra da je njegov niz još bolji.

‘‘On jaše na valu pobjeda, a to bi trebao i raditi. Ali ako pogledate moj rezime, ja sam se borio protiv čvršćih tipova, a ovdje sam da to ponovno dokažem. Dolazim se boriti. To ću i učiniti, a vi ćete ponovno saznati tko je prvak.‘‘, poručio je samouvjereni ‘‘Do Bronx‘‘.

Abu Dhabi bit će grad domaćin tog eventa, a radi se o gradu koji će gotovo sigurno djelovati kao domaći teren Islama Makhacheva. Iako Oliveira dolazi na ovaj meč kao borac veće reputacije i neformalni prvak, Makhachevu je uslišena želja za obračunom u Abu Dhabiju. Unatoč činjenici da je Charles Oliveira UFC-ov rekorder po broju pobjeda ‘‘submissionom‘‘(16), Dagestanac tvrdi kako će odvesti borbu u parter te dokazati da je bolji u tom segmentu. Oliveira nema ništa protiv.

‘‘Parter je njegov teren i on će definitivno probati učiniti to (odvesti borbu u parter). Ali želi li on ići dolje s najvećim majstorom ‘submissiona‘ u povijesti UFC-a? Nisam siguran. Ime prvaka dobro je znano, a ime je Charles Oliveira. Vidjeli smo da je on tip koji pokušava odvesti borbu na tlo, ali to me uopće ne muči. Spreman sam za sve što on može ponuditi.‘‘, poruka je Oliveire.

Khabib Nurmagomedov veliki je prijatelj i jedan od trenera Islama Makhacheva. Pokojni Khabibov otac Abdulmanap Nurmagomedov prije nekoliko godina najavio je kako će Islam preuzeti kategoriju nakon što se Khabib povuče. Vremenski tijek nije se baš tako poklopio i Charles Oliveira preuzeo je tron nakon Khabibova pomalo iznenadnog povlačenja u desetom mjesecu 2020. godine. Makhachev i Khabib sada se nadaju ostvarenju Abdulmanapova plana, a mnogi se pitaju što će se dogoditi s Khabibom ako Oliveira pobijedi Makhacheva. Hoće li to navesti Khabiba na povratak, teško je reći. Oliveira se zasigurno nada tome, ali u Londonu je ‘‘spustio loptu na zemlju‘‘.

‘‘Ovo je pitanje koje trebate njemu postaviti. On se zasluženo umirovio. Moj fokus je na borbi u listopadu (deseti mjesec), a zatim se vraćam u Brazil kako bi se borio u siječnju (prvi mjesec). Moramo poštovati odluke drugih ljudi. Naravno da poštujem ono što je Khabib napravio kroz protekle godine. Ako se odluči boriti sa mnom, tu sam.‘‘, rekao je Charles.

Conor McGregor također je jedan od boraca s kojim bi se Brazilac rado obračunao. Jasno je da se radi o želji baziranoj na financijskim aspektima, jer Oliveira bi se jako dobro naplatio borbom protiv najveće MMA zvijezde.

‘‘Ne gajim neku posebnu sklonost prema Conoru. Ovo je biznis i ako on donosi novac, odlično. On je nešto teži sada. Mogu se obračunati s njim ako je potrebno, ali mislim da McGregor samo želi uživati u životu. Moj fokus je na Islamu.‘‘, dodao je najbolji borac lake kategorije na svijetu.

Linker
10. travanj 2024 21:35