UFC

Charles Oliveira o prelasku Volkanovskog u laku kategoriju: ‘Morat ćeš dobro razmisliti o tome‘

Charles Oliveira 

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Iako smatra da je ispisao povijest u perolakoj, kaže da dobro razmisli

Bivši prvak UFC-ove lake kategorije i trenutno prvi izazivač iste, Charles Oliveira, oglasio se povodom sve glasnijih najava Alexandera Volkanovskog da prelazi u laku kategoriju u kojoj će tražiti priliku za osvajanje i drugog pojasa.

Na UFC 276 priredbi Volkanovski se etablirao kao jedan od najboljih boraca na UFC-ovom rosteru. U potpunosti je neutralizirao Maxa Hollowayja i punih pet rundi mu je pružao vjerojatno najbolju verziju sebe do sada, a trećom pobjedom nad Hollowayjom potvrdio je svoj status jednog od najboljih ‘pound-for-pound‘ boraca, a ispred njega je trenutno samo prvak velter kategorije Kamaru Usman.

Idealno je ovo vrijeme za Volkanovskog ukoliko se namjerava okušati u lakoj kategoriji koja trenutno stoji bez prvaka, iz razloga jer je Oliveira prije meča protiv Gaethjea pao vagu a pobijedio borbu, što znači da je kategorija ostala bez prvaka.

Sam Oliveira se također oglasio povodom potencijalnog prelaska Volkanovskog u laku kategoriju: ‘‘On je vrlo čvrst lik, znam da je ispisao povijest u perolakoj kategoriji. Ali svatko tko namjerava prijeći u laku, treba dobro razmisliti zato što je jako, jako, jako teška.‘‘

Oliveira trenutno želi vratiti pojas u svoje ruke. Ciljao je on tako i na ‘ovce i novce‘ pa je htio da to bude protiv McGregora, ali s obzirom da nije poznato kada se Irac vraća, najvjerojatnije ćemo gledati njega i Makhacheva u međusobnom obračunu.

Kako god bilo, dolazak Volkanovskog u laku kategoriju bi stvorilo dodatnu dozu intrige u ionako zanimljivoj kategoriji, tako da s nestrpljenjem čekamo njegov sljedeći korak.

Linker
25. travanj 2024 13:11