UFC

Volkanovski reagirao na meč Makhacheva i Oliveire: ‘Ja ću se boriti s pobjednikom!‘

Alexander Volkanovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak perolake kategorije ozbiljno puca na tron više kategorije

Velika vijest došla je sinoć tijekom UFC on ABC 3 eventa. Promocija je objavila kako je ugovoren meč između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire, a odmah su objavili datum i lokaciju održavanja borbe.

22. listopada (deseti mjesec) Oliveira i Makhachev obračunat će se u Abu Dhabiju, a pobjednik tog meča postat će novim prvakom UFC-ove lake kategorije. Radi se o kategoriji koja trenutno ima upražnjeno mjesto prvaka.

Nedugo nakon objave, fanovi na društvenim mrežama oduševljeno su reagirali, a odmah su se oglasili i akteri tog spektakla koji nas čekaju u Abu Dhabiju.

‘‘I-D-E-M-O! Borit ću se s Islamom Makhachevim na UFC 280 eventu u Abu Dhabiju, 22. listopada.‘‘, napisao je Oliveira na svom Twitter profilu, a Makhachev je također bio kratak.

‘‘22. listopada, vratit ću UFC-ov pojas lake kategorije u Dagestan. Inshallah.‘‘

Možda najzanimljiviji ‘‘tvit‘‘ vezan za taj meč došao je iz perolake kategorije, točnije od strane prvaka UFC-ove perolake kategorije.

‘‘Ja ću se boriti s pobjednikom‘‘, poručio je Alexander Volkanovski i time samo začinio ovaj obračun.

Volkanovski već neko vrijeme razmišlja o prelasku u višu kategoriju, jer unutar perolake kategorije trenutno nema izazivača koji djeluje kao ozbiljna prijetnja za svrgnuti ga s trona. Željan je novih izazova, a meč protiv nekog od ove dvojice bio bi više nego dobar izazov za njega.

Naravno, pitanje je hoće li UFC udovoljiti njegovoj želji, jer laka kategorija krcata je vrhunskim borcima, a novi izazivači gotovo svakog mjeseca da iskaču. Tu su Gamrot, Fiziev, Tsarukyan, kao i uvijek prisutni Dustin Poirier, Justin Gaethje i Michael Chandler. Arman Tsarukyan, Damir Ismagulov, Guram Kutateladze itd. također pucaju na sami vrh i kroz skorije vrijeme mogli bi ih gledati tamo.

Međutim, pustimo to sa strane i uživajmo u onome što slijedi unutar UFC-ove lake kategorije, jer potencijalnih uzbuđenja jako je puno.

Linker
16. travanj 2024 16:19