UFC

Charles Oliveira optužio Gaethjea da je ‘lažnjak‘, ovaj mu uzvratio: ‘Budalo jedna...‘

Justin Gaethje

 Screenshot
UFC-ov prvak lake kategorije zamjerio je Gaethjeu neke od posljednjih izjava

UFC-ov prvak lake kategorije, Charles Oliveira, izjavio je kako je razočaran ponašanjem njegovog potencijalnog idućeg izazivača, Justina Gaethjea. Referirao se na njihov susret po završetku borbe u kojoj je Oliveira ovog mjeseca savladao Dustina Poiriera. Brazilac je tim putem po prvi put obranio titulu prvaka, a Gaethjeu mu je rekao kako ima veliki respekt prema njemu i onome što je u toj borbi napravio.

Ono što je Oliveira zamjerio su Justinove izjave koje su uslijedile nakon toga. Ukratko, Gaethje se prebacio u borbeni mod, odnosno onaj gdje mu nije problem govoriti o tome kako mu je namjera Oliveiru savladati na što gadniji način može. U tome je prvak prepoznao neiskrenog čovjeka.

"Čovjek priča jako puno gluposti kroz cijelo vrijeme, a kad smo se vidjeli licem u lice je rekao da ima veliko poštovanje prema meni i onome što radim. Dvije minute nakon toga kaže pred kamerama kako će mi razbiti facu i stvari poput toga. On je jedan od onih tipova koji pokušavaju zagrijati stvari i prodati borbu prikazujući se kakvi nisu. Ako si skroman tip koji iskazuje respekt, onda prodavaj borbu na taj način. Ako si netko tko priča sranja, onda to radi cijelo vrijeme. Govori mi to u lice, ako već govoriš i iza leđa", rekao je Oliveira za brazilski podcast MMA Fightinga, dodavši:

"Ja sam stvorio niz od deset pobjeda tako da sam se brinuo samo o onome što mogu donijeti u borbu, ne o tome što mogu moji protivnici i tako namjeravam nastaviti. Nisam zabrinut oko toga što može Justin Gaethje. Mislim samo na ono što ja mogu ponuditi. Udarač, jiu-jitsu borac, MMA borac, to je ono što sam ja. I to je ono što je bitno."

Nije dugo Gaethjeu trebalo da se javi i reagira. On je odlučio Oliveiri objasniti neke stvari, odnosno zašto je njegovo ponašanje, kao i izjave u potpunosti normalno te ide u skladu jedno s drugim.

"Charles, to se zove respekt, budalo jedna. A mi smo u poslu razbijanja faca. Moj respekt te večeri je jednako stvaran i iskren kako i moja namjera da ti u tvojoj državi oduzmem sve što imaš", napisao je Justin na Twitteru, uz podjelu originalne objave MMA Fightinga.

Trenutno nije sigurno hoće li Gaethje biti idući protivnik UFC-ovog prvaka lake kategorije ili će UFC još jednom pregaziti sva sportska pravila i napad na titulu dodijeliti Conoru McGregoru, čovjeku s tri poraza u nizu unutar lake kategorije. No, sve se čini da bi Oliveira titulu mogao braniti na proljeće u Brazilu, ako epidemiološka situacija dozvoli povratak UFC-a u njegovu domovinu.

Linker
25. travanj 2024 02:55