UFC

Michael Bisping: ‘Da nema Adesanye, Vettori bi bio prvak srednje kategorije‘

Marvin Vettori

 Alessandro Bremec/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bivši prvak prokomentirao je trenutnu situaciju u vrhu UFC-ove srednje kategorije

Kroz posljednje dvije godine uspio je Israel Adesanya učiniti UFC-ovu srednju kategoriju "svojom". Nakon što je titulu uvjerljivo osvojio, do sada ju je jednako uspješno i branio. Ispred njega je novi izazov u kojem će morati savladati čovjeka kojem je titulu oduzeo, Roberta Whittakera.

No, ovim putem u prvi plan dolazi čovjek koji je titulu držao prije Whittakera. To je Michael Bisping, danas UFC-ov komentar i analitičar, no ne samo to. On putem svoje YouTube stranice često komunicira s fanovima, a ovog puta isti su ga upitali za mišljenje o još jednom borcu srednje kategorije, Marvinu Vettoriju, odnosno njegovom statusu u kategoriji. Bisping je otkrio kako ga izuzetno cijeni.

"Da nema Israela Adesanye on bi danas definitivno bio prvak. Svakako je drugi najbolji borac te kategorije i odradio je neke sjajne stvari. Borba koju je odradio protiv Coste bila je senzacionalna. Komentirao sam tu borbu, bio sam odmah tamo. Pobijedio je čisto, no Costa je napravio puno toga. Marvin je primio neke sjajne udarce, a da niti jednom nije zastao ili krenuo unazad. Umjesto toga bi nastavio sa svojim još jačim vatrometom. Bila je to sjajna predstava, inspirirajuća. Bio sam fan i prije te borbe, a nakon nje sam shvatio da je taj tip nevjerojatan", prokomentirao je Bisping.

Vettorijev problem je taj što je od Adesanye izgubio već dva puta i trenutno nije u situaciji da bi lako mogao dobiti iduću priliku. No, ako se na tronu ponovno pojavi Whittaker, Talijan bi tu mogao profitirati i dogurati do novog napada na titulu.

Puno više toga znači ćemo u veljači, kad Adesanya i Whittaker odrade svoju drugu borbu, no mogao bi do tada i Marvin imati ugovoren novi nastup. Srećom po njega, kategorija ima još nekoliko boraca sličnih referenci i ambicija te ga se svakako ima protiv koga upariti.

Linker
18. travanj 2024 22:21