UFC

Charles Oliveira otkrio kada će se vratiti u kavez: Jednog borca istaknuo je kao mogućeg protivnika

Charles Oliveira

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije planira napad na titulu do kraja ove kalendarske godine

Izrazito aktivan bio je Charles Oliveira kroz posljednje dvije godine. Od 12. mjeseca 2020. godine pa do 10. mjeseca 2022. godine, Oliveira je odradio čak pet mečeva, od čega su četiri bila za titulu. Možda je točnije reći da su tri bila za titulu, jer protiv Justina Gaethjea nije imao mogućnost braniti pojas zbog pada na vagi, ali Gaethje je imao šansu osvojiti titulu.

Uglavnom, Oliveira se u tom periodu konstantno borio s visokorangiranim protivnicima i izazivačima, a tek ga je Islam Makhachev u desetom mjesecu prošle godine uspio poraziti. Dagestanac je izdominirao Oliveiru i prisilio ga je na predaju ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi.

Oliveira je odlučio uzeti određenu pauzu nakon toga, iako se ovog mjeseca održava event u Brazilu na kojem bi rado nastupio. Napori koje je podnosio u protekle dvije godine uzeli su fizički i psihički danak i za do ‘‘Do Bronxa‘‘ je dobra odluka uzeti kraću pauzu.

Čini se da će pauzi uskoro doći kraj, jer Oliveira je nagovijestio povratak na proljeće. U intervjuu za Ag Fight, Oliveira je dao više informacija o svom povratku u kavez.

‘‘Dugo sam bio jako udaljen od pojasa. Danas sam jednu borbu udaljen od pojasa. UFC to zna, a to znam i ja. Nisam ovdje da bih se igrao. Želim stvarati povijest i nadam se boriti krajem ožujka (treći mjesec) ili u travnju (4. mjesec). Moram se boriti u tom terminu i trebam tipa koji je u pobjedničkom nizu. Islam Makhachev borit će se u drugom mjesecu. Dakle, u trećem ili četvrtom mjesecu trebao bih poraziti tipa koji će me vratiti u poziciju za napad na titulu, a ‘title shot‘ bi uslijedio negdje krajem godine. Dakle, borit ću se u trećem ili četvrtom mjesecu, a krajem godine ponovno ću se boriti za titulu.‘‘, rekao je Oliveira.

Kao najizgledniji protivnik nameće se Beneil Dariush, trenutno četvrtorangirni izazivač UFC-ove lake kategorije. Dariush je u nizu od osam uzastopnih pobjeda i jedan je od glavnih kandidata za sljedećeg izazivača. Alexander Volkanovski na neki način se ubacio ispred Dariusha, a Beneil će možda trebati još jednu pobjedu prije eventualnog napada na titulu.

Porazi li i Charlesa Oliveiru, nitko više neće moći osporiti Dariusha kao sljedećeg izazivača, iako ga nitko ne bi trebao osporavati niti nakon ovih osam uzastopnih pobjeda koje je upisao.

Linker
24. travanj 2024 16:25