UFC

Charles Oliveira otkrio što je jedino što Kevin Lee radi bolje od njega

Kevin Lee i Charles Oliveira
 screenshot/Youtube
Samo tri dana dijele nas do velike i vrlo važne borbe UFC-ove lake kategorije između Charlesa Oliveira i Kevina Leeja. Borba predvodi UFC Fight Night 170 koji se ovog vikenda održava u Brasiliji.

Charles Oliveira plovi na nizu od šest uzastopnih pobjeda prekidom, a tijekom tog niza postao je vlasnik nekoliko UFC-ovih rekorda. No, tek sad je dočekao protivnika visoke reputacije. Ovog vikenda predvodit će Fight Night u Brasiliji te će tražiti trijumf protiv Kevine Leeja.

"Ispred sebe imam sjajnog protivnika, ali isto tako i sve potrebno za pobijediti ga. On je sjajan borac koji je odličan na nogama, no ono gdje je najbolji je hrvanje. Ipak, ne i jiu-jitsu. On radi pritisak s ciljem da ljude jednostavno slomi, natjera ih da mu daju leđa i onda ih tako prisili na predaju. Ja ću u ovoj borbi pokazati koliko sam napredovao na nogama. Učinit ću da se on izgubi i tako ću ostvari veliku pobjedu", najavio je Oliveira u razgovoru za MMA Fighting.

Kad se Lee prošli put borio u Brazilu, protiv Francisca Trinalda, ušao je u rat s fanovima koji nije stao nakon borbe, budući da je savladao njihovog domaćeg borca. Charles je uvjeren kako se ovog puta tako što neće dogoditi i veseli ga što će imati još jaču podršku publike nego što bi bilo da se bori protiv nekog drugog borca.

"Želim ušutkati tog tipa i obraniti svoju državu. Jedino što on radi bolje od mene je priča pa je tako uspio prodati borbe poput ove. Ja prodajem borbu na svoj način, unutar kaveza. Kad se budemo borili ću pokazati što mogu. On nastupa izvan kaveza, a ja unutar njega. Osim toga, smatram da mi je on sjajan protivnik. Bolji sam od njega na nogama, a ako me sruši će vidjeti gdje sam zapravo najbolji. Svugdje sam u prednosti. Respektiram protivnika, veliko je ime i borio se protiv drugih velikih imena, no imam sve što je potrebno za slaviti. Bit ću agresivan i tražit ću način da borbu što prije privedem kraju. Čim on napravi pogrešku, iskoristit ću je" najavio je, kao što je najavio i skorašnji napad na titulu te da put prema tome kreće ovom borbom:

"Nakon što ga završim, bit ću ua nizu od sedam pobjeda i to sve prekidom. To bi mi napokon trebalo otvoriti vrata divizije. Nakon ove borbe moraju mi dati Top 5 ili Top 3 borca, a onda do kraja godine ili početkom iduće i borbu za titulu", najavio je.

UFC-ov rekorder po broju pobjeda prisiljavanjem na predaju sa svoje je prošle dvije pobjede dokazao kako je sposoban i nokautirati. Hoće li nas protiv Leeja iznenaditi još nekim novim iznenađenjem? Ne preostaje nam ništa drugo nego dočekati borbu i uvjeriti se.

Linker
18. travanj 2024 19:16