UFC

Charles Oliveira pozvao Fergusona da zajedno treniraju, ‘El Cucuy‘ brzo je odgovorio

Charles Oliveira i Tony Ferguson

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Sjajni brazilski borac lake kategorije iskazao je poštovanje Tonyju Fergusonu

Kroz vjerojatno najteži period svoje profesionalne MMA karijere, trenutno prolazi Tony Ferguson. Nekoć jedan od najboljih boraca lake kategorije na svijetu, upisao je četiri poraza u posljednja četiri nastupa.

Izrazito težak bio je onaj posljednji, koji je došao od strane Michaela Chandlera. Ferguson je brutalno nokautiran, a prvi put u karijeri dogodio mu se poraz klasičnim nokautom. ''El Cucuy'' ne planira odustati i još uvijek vjeruje kako ima ponešto za pružiti.

Jedan od boraca koji dobro poznaje kako se nositi s poteškoćama, a itekako dobro zna kako se izvući iz njih, jeste donedavni prvak lake kategorije Charles Oliveira. Brazilac je pretrpio čak osam poraza u svojoj UFC karijeri, a nerijetko je upadao u gubitničke serije. 2018. godine konsolidirao se, posložio stvari na pravo mjesto te je zaredao 11 pobjeda u nizu. Osvojio je ''Do Bronx'' i pojas prvaka, a tijekom svoje serije pobjeda, između ostalih pobijedio je i Tonyja Fergusona.

Bilo je to u prosincu 2020. godine, a Oliveira je tom pobjedom zaslužio napad na titulu. Jednoglasnom odlukom ''Do Bronx'' je slavio protiv Fergusona, a Tony je nakon toga upisao još dva uzastopna poraza. Čini se kako Oliveira suosjeća s Fergusonom u teškim trenucima te mu je putem Twittera ponudio pomoć.

''Mi smo među velikim psima, usponi i padovi dio su naših putovanja. Puno te cijenim, Tony Fergusone. Stvarao si povijest u 'Octagonu'. Glavu gore 'El Cucuy'! Ako želiš, možemo zajedno trenirati za tvoju sljedeću borbu, u ChuteBoxe sjedištu u Sao Paulu. Ti si brat!'', sjajna je poruka prvaka lake kategorije.

Odgovor Tonyja Fergusona nije se dugo čekao.

''Drago mi je da si me poslušao. To je način za ostati fokusiran, Chuck. Neka ti tvoj tim ne dopusti da ponovno padneš na vaganju, u redu prijatelju. Vidimo se uskoro, budi mi dobar, prvače.'', odgovor je ''El Cucuyja''.

Jako je lijepo vidjeti kako su mnogi vrhunski borci lake kategorije iskazali veliku podršku i poštovanje Tonyju Fergusonu nakon novog poraza. Iako njegovi posljednji nastupi nisu bili dobri, nije zaboravljeno što je Ferguson dugi niz godina radio u lakoj kategoriji.

Linker
14. travanj 2024 14:43