UFC

Charles Oliveira pun je samopouzdanja: ‘Nokautirao bih obojicu‘

Charles ''Do Bronx'' Oliveira
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Trenutni prvak UFC-ove lake kategorije jedan je u nizu boraca koji se osvrnuo na UFC 264 priredbu

Tri i pol mjeseca prošla su od UFC 262 priredbe na kojoj je okrunjen novi prvak UFC-ove lake kategorije. Charles ''Do Bronx'' Oliveira prebrodio je probleme u prvoj rundi te potom nokautirao Michaela Chandlera na samom početku druge runde. 31-godišnjem Brazilcu sada ne manjka samopouzdanja, naprotiv, izuzetno je uvjeren da je s razlogom prvak ove kategorije. Sigurno je da će sa zanimanjem popratiti UFC 264 priredbu koju predvode Conor McGregor i Dustin Poirier jer postoji dobra mogućnost da pobjednik te borbe bude Charlesov protivnik u prvoj obrani pojasa.

Oliveira (31-8, 19-8 UFC) nokautirao je čak trojicu od zadnjih pet protivnika (Nik Lentz, Jared Gordon, Michael Chandler). Iako posjeduje elitne BJJ vještine, Brazilac sve više vjere polaže u svoje ruke i boksačke tehnike.

''Nikada ne biram protivnike. Uvijek sam spreman na borbu. Svi znaju da borba s Conorom donosi puno novca dok ona s Dustinom ne baš, no obojica su odlični protivnici. Vjerujem da moj jiu-jitsu može biti prevaga protiv njih, no nešto mi govori da bi nokautirao obojicu ukoliko se budem borio protiv njih.'', rekao je ''Do Bronx'' za brazilski portal UOL Esporte.

Oliveira je nokautom gubio četiri puta u karijeri. Sva četiri puta dogodila su se unutar UFC-a. Međutim, Brazilac je zadnji puta nokautiran još 2017. godine u borbi protiv Paula Feldera, a nakon toga nanizao je čak devet pobjeda koje su ga i dovele do statusa prvaka lake kategorije. Njegov napredak u stojci vidljiv je bez ikakve dileme, no porazi nokautom nisu mu strani. Kada je stojka u pitanju, Dustin Poirier i Conor McGregor posjeduju ponajbolji set vještina na cijelom UFC-ovom rosteru. ''Do Bronx'' bi u slučaju borbe s nekim od spomenute dvojice skupo mogao platiti preveliku vjeru u svoje boksačke vještine.

Linker
20. travanj 2024 14:44