UFC

Charles Oliveira samouvjereno: ‘Gaethje može pričati što želi, ja govorim svojim nastupima‘

Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Prvak UFC-ove lake kategorije nije tip osobe koja voli pompozne najave

Charles Oliveira možda je najpodcjenjeniji UFC-ov prvak u ovom trenutku. 32-godišnji ''Do Bronx'' dobar dio svoje UFC karijere proveo je u prosječnosti. Nije uspijevao napraviti iskorak ka vrhu te je upisao čak osam poraza u najjačoj svjetskoj MMA promociji.

Sredinom 2018. godine, Oliveira je pobijedio Clayja Guidu, a nakon toga uslijedilo je sedam pobjeda prije napada na titulu. Oliveira se prošle godine borio protiv Michaela Chandlera za pojas u lakoj kategoriji, a devetom pobjedom u nizu, preuzeo je upražnjeni tron lake kategorije.

Unatoč tituli, Oliveiru se i dalje omalovažavalo komentarima kako nije najbolji borac u kategoriji jer nije pobijedio Poiriera ili Gaethjeea. ''Do Bronx'' je krajem godine obranio pojas pobjedom protiv Poiriera, a Justin Gaethje sljedeći je na redu. ''Highlight'' je i dalje uvjeren kako Oliveira nije dovoljno srčan da bi se nosio s njim te je na konferenciji na medije naveo kako će ga natjerati na predaju. Brazilac se ne zamara previše takvim komentarima.

''Slušajte, svatko borbi pristupa na drukčiji način. Neki ljudi vole pričati, drugi ne baš. Da sam jedan od onih koji vole priču, doveo bih papagaja umjesto sebe. Ja govorim svojim nastupima. On (Gaethje) može pričati što želi. Nije me briga. Jedino o čemu razmišljam jeste ono što ću napraviti u borbi.'', objasnio je Oliveira.

Oba borca prošle godine su pobijedili Michaela Chandlera. Oliveira ga je nokautirao u drugoj rundi, a Gaethje je slavio na bodove. Prvak lake kategorije smatra kako se tu ipak očituje razlika između njega i izazivača.

''On se borio tri runde protiv tog tipa (Chandlera). Ja sam ga nokautirao ljevicom. Stoga, kakva god priča se vrtila, prvak je Charles Oliveira i to će tako ostati. Justin Gaethje jeste moćan i konstantno se kreće prema naprijed. Ja se također krećem prema naprijed. Definitivno ćemo gledati sudar. Ja više nisam isključivo jiu-jitsu borac. Sada sam kompletan MMA borac. Želim da to svi znaju, a čini se kako si neki to ne mogu predočiti.'', dodao je ''Do Bronx''.

Oliveira je devet od ukupno 32 pobjede upisao nokautom, a u posljednjih šest nastupa, nokautirao je trojicu protivnika (Nik Lentz, Jared Gordon i Michael Chandler). Kevina Leeja i Dustina Poiriera prisilio je na predaju, a Tonyja Fergusona pobijedio je na bodove (jednoglasnom odlukom). Teško je reći da Oliveira nije postao kompletnim borcem jer kroz posljednje nastupe, prezentirao je potkovanost u svim segmentima ovog sporta. Gaethjea čeka itekako težak posao na posljednjoj stepenici do titule.

Linker
20. travanj 2024 03:45