UFC

Tony Ferguson žestoko kritizirao Whitea: ‘Ponaša se kao diler, naređuje mi što da radim‘

Tony Ferguson

 Screenshot (youtube, Maclife)
UFC-ov borac lake kategorije odlučio je prekinuti šutnju

Očekivano su izjave Dane Whitea o usporedbi plaća između UFC boraca i boksača podigle prašinu te naišle na negativne komentare. UFC-ov predsjednik unatoč kritikama zbog potplaćenosti UFC boraca, odlučio je žestoko braniti svoju kompaniju.

''Svi žele više novca. Jedan od velikih problema u boksu, jeste činjenica da su svi ti tipovi preplaćeni i svaki put kad organiziraju meč, radi se o potezu kojim zapravo napuštaju posao. Pokušat će izvući što više novca, a zatim izlaze iz svega. Nema ih naredne tri godine. Ne može se sport graditi na taj način. Nemoguće je imati 750 boraca pod ugovorom te stvarati novac i hraniti njihove obitelji iz godine u godinu, s takvim načinom razmišljanja. To jednostavno ne funkcionira. Morate pravilno voditi biznis.'', izjavio je White u ''The Pivot Podcastu''.

Dodao je Dana kako su brojni borci zapravo sebični te žele izvući što više novca isključivo za sebe, ne misleći kako dio kolača mora biti raspodijeljen ostalim borcima unutar promocije.

Ususret UFC 274 priredbi, sinoć je održana konferencija za medije na kojoj se tražilo mišljenje boraca o Whiteovim izjavama. Najžustriji svakako je bio Tony Ferguson, koji je ''bez dlake na jeziku'' kritizirao Whitea i UFC.

''Osobno, mislim da smo potplaćeni. Bit ću realan, ali neću previše govoriti. Dana je rekao nešto, imam to na mobitelu zabilježeno. Pričao je kako su boksači preplaćeni. Taj tip (Dana White) također je preplaćen. Pitao sam Danu mogu li boksati, on me odbio. Zatim sam pitao zašto ne bih mogao? Želim se okušati i u baseballu, ostalim profesionalnim sportovima. Ja sam sportaš, odrastao sam trenirajući različite sportove na vrlo visokoj razini. Osvojio sam državno prvenstvo u nogometu, imali smo 27 pobjeda i jedan poraz. Hrvao sam na Grand Valley State Universityiju.'', započeo je Ferguson, a zatim je dao vrlo zanimljiv zaključak.

''Želim raditi sve te stvari, ali ovaj tip ovdje (Dana White) ponaša se kao diler droge, govoreći mi da ne mogu raditi određene stvari. Želim zarađivati novac za svoju obitelj.'', dodao je ''El Cucuy''.

Ferguson je trenutno u seriji od tri poraza i meč protiv Michaela Chandlera jako je bitan za nastavak njegove karijere. Prije nego je upisao tri poraza, Ferguson je bio u seriji od 12 uzastopnih pobjeda, a 2018. godine trebao se boriti za pojas protiv Khabiba Nurmagomedova. Nekoliko dana prije borbe, Ferguson je ozlijedio koljeno tako što se sapleo preko kabela u studiju gdje je odrađivao svoje dužnosti prema medijima. Tako je ''El Cucuy'' ostao bez borbe za pojas.

''Težak pad sam doživio u FOX-ovom studiju. Ostao sam bez titule zbog toga. Trebao sam ih tužiti, ali učinio sam ono što sam smatrao dobrim za kompanijom. Htio sam biti frajer. Ali promotori ovdje nekad se ponašaju poput dilera. Samo nam ubace nekoliko dolara kako bi se pojavili tamo gdje oni žele. 'Evo, uzmi ovo, uzmi ono, idi tamo...'. Ako nemate muda reći im 'ne', iskorištavat će vas.'', kritizirao je Ferguson svoje poslodavce.

Dodao je Tony kako je dugo šutio na ovu temu, ali da više ne želi biti tih na tu temu. Dodao je kako se mnogi borci jednako tako osjećaju, ali da ih samo treba pitati o tome.

Kompletan Fergusonov nastup pred medijima pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
26. travanj 2024 05:43