UFC

Charles Oliveira smatra da nije izgubio ‘title shot‘: ‘Prvi sam u poretku, svi znaju da sam idući na redu‘

Charles Oliveira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
‘‘Do Bronx‘‘ je trebao napasti pojas na UFC 294 eventu u Abu Dhabiju, ali zbog posjekotine je otkazao nastup

Zaslužuje li Charles Oliveira napad na titulu nakon što je otkazao nastup na UFC 294 eventu u Abu Dhabiju? Ovo je jedno od pitanja koje se poteže sve otkako je Oliveira otkrio kako neće nastupiti u Abu Dhabiju, a izazvalo je podjelu MMA javnosti.

Oliveira je i dalje prvi u poretku izazivača unutar lake kategorije, a pomalo je bizarno oduzeti mu ‘‘title shot‘‘ jer je nastup morao otkazati zbog ozljede, odnosno posjekotine iznad oka.

Naravno da su mnogi fanovi ostali razočarani njegovim otkazivanjem, ali ozljede i nezgode događaju se tijekom trening kampova i Oliveira je samo jedan od mnogih koji je morao otkazati meč zbog nečeg takvog. U razgovoru za MMA Hour, Oliveira je izjavio kako vjeruje da ga UFC neće kažnjavati zbog otkazivanja nastupa.

‘‘Svi znaju da sam ja sljedeći. Prvi sam na rang ljestvici, u prošlom meču upisao sam odličnu pobjedu (protiv Dariusha) i spreman sam boriti se kao što sam bio i prije. Bio sam spreman za taj meč dok se nije dogodila posjekotina. Ja sam sljedeći na redu.‘‘, započeo je Oliveira, a potom je otkrio postoji li ikakva povratna informacija od strane UFC-ovih ‘‘matchmakera‘‘.

‘‘Nitko ništa nije rekao. Oni znaju tko sam i što donosim, znaju da ću trenirati kako bih postao prvakom. Ja se ne borim zbog novca, borim se kako bih ispisivao povijest i gradio svoju ostavštinu. Ja ću nastaviti trenirati i pripremati se kako bih bio na 100 posto, baš kao što sam bio ususret planiranom meču u Abu Dhabiju. Želim pojas, neovisno o tome tko ga drži.‘‘, zaključio je Oliveira.

Justin Gaethje jedan je od boraca koji se pokušavaju ugurati ispred Oliveire, ali ne treba zaboraviti da je Charles Oliveira u petom mjesecu prošle godine doslovno prošao kroz Justina Gaethjea. U periodu nakon toga, Oliveira je izgubio samo od Makhacheva, a zatim je porazio Beneila Dariusha. Brazilac zaslužuje ‘‘title shot‘‘ i tu dileme nema.

Linker
06. svibanj 2024 07:55