UFC

Charles Oliveira u razgovoru za ESPN: ‘Šokirat ću svijet, završit ću Makhacheva u prvoj rundi!‘

Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Najbolji borac lake kategorije na svijetu izuzetno je siguran u svoje riječi

Točno deset dana udaljeni smo od borbe između Charlesa Oliveire i Islama Makacheva. Napetost raste, MMA fanovi sve su nestrpljiviji i svi jedva čekamo možda i najveći MMA meč u 2022. godini.

Pobjednik te borbe postat će prvakom UFC-ove lake kategorije koja trenutno nema prvaka. Oliveira je bio posljednji prvak, ali u petom mjesecu ostao je bez pojasa nakon pada vage uoči meča protiv Justina Gaethjea.

Jako težak posao čeka Oliveiru u Abu Dhabiju. Islam Makhachev u nizu je od deset uzastopnih pobjeda, a kroz 23 profesionalna nastupa samo jednom je poražen. Bilo je to u 10. mjesecu 2015. godine, a tada ga je nokautirao Adriano Martins.

Makhachev je nakon toga ušao u sjajnu seriju i djeluje nepobjedivo. Khabib Nurmagomedov, Khabibov pokojni otac Abdulmanap kao i Javier Mendez, glavni trener AKA dvorane, svi oni u hvalospjevima pričaju o Makhachevu. Islama se navodi kao jedinog borca koji ravnopravno parira Khabibu na sparinzima, a Khabibov otac davno ga je predvidio kao Khabibovog nasljednika nakon što se njegov sin povuče.

Islam je napokon dobio priliku za napad na titulu, a kladionice ga vide kao favorita u meču protiv Oliveire. oko 2,50 kreće se koeficijent na njegovu pobjedu, dok je na pobjedu Makhacheva koeficijent otprilike 1,50. Unatoč svemu tome, Oliveira je naviako biti autsajder, a u intervjuu za ESPN poručio je kako ovo ne vidi kao svoj najteži meč u dosadašnjoj karijeri.

‘‘On (Islam) je Khabibov štićenik. On nosi taj teret na leđima. Ja nisam birao protivnike, samo sam ih prihvaćao. Radi se o drukčijim pričama.‘‘, rekao je Oliveira, a zatim se osvrnuo na važnost Khabiba u ovom meču.

‘‘Ja se ovdje borim protiv Islama. Kad god Khabib bude spreman vratiti se, ja ću također biti spreman za njega. Iskreno, mislim da se Khabib ipak neće više umiroviti. On je osiguran, umirovio se i gotov je. Ja u potpunosti poštujem njegovu odluku.‘‘, objasnio je Oliveira.

Brett Okamoto koji je ujedno intervjuirao Oliveiru za ESPN upitao ga je što će se dogoditi u meču protiv Makhacheva, odnosno zatražio je svojevrsnu prognozu. Oliveira je prvo rekao da će ‘‘šokirati svijet‘‘, na što se Okamoto ubacio objasnivši kako njegova pobjeda zapravo ne bi bila šok s obzirom na sve što radi posljednjih nekoliko godina. Oliveira je kratko dodao:

‘‘Završit ću Islama Makhacheva u prvoj rundi!‘‘

Brazilac djeluje više nego samouvjereno i nevjerojatno opušteno uoči jako teškog izazova. Samopouzdanje je razumljivo s obzirom da uživa niz od 11 uzastopnih poraza, a i daleko je iskusniji od Makhacheva kad su u pitanju veliki mečevi.

Što reći, osim strpite se još deset dana, a onda nas čeka spektakl.

Linker
09. travanj 2024 03:54