UFC

Khabib smatra da je Makhachev znatno bolji borac od Oliveire: ‘Islam će ga pregaziti‘

Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Eagle Fc)
Također je rekao da je Makhachev trenutno u svom ‘primeu‘

Sljedećega tjedna nas čeka jedan od najiščekivanijih mečeva ove godine. Radi se naravno o borbi između Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva, a pobjednik će zasjesti na tron lake kategorije. Inače, nešto manje od pola godine je ista bez prvaka zbog pada Charlesa Oliveire na vagi dan prije posljednjeg meča, tako da će čekanju uskoro biti kraj.

Još od najave ovog meča počele su špekulacije tko će, kada i kako pobijediti u ovom meču. Jedni smatraju da je Oliveira najopasniji upravo onda kada je autsajder i da će se pojaviti bolji nego ikad, dok drugi smatraju da je Islam jednostavno predobar i da ‘Do Bronx‘ neće imati odgovor na ono što Makhachev donosi na stol.

Khabib i Javier Mendes su već nekoliki puta propisno hvalili Islama, a Mendes je rekao da je Islam i bolji borac od Khabiba zbog dobrog ‘‘stand upa‘‘ te da je on jedini čovjek koji je Khabiba uspio pobijediti makar i na treningu. Danas je i sam Khabib rekao da Islam jednostavno mora pobijediti:

‘‘Mislim da su Islamove vještine bolje od Oliveirinih. Na sve to ima puno amaterskih borbi, a i na svom je vrhuncu. Nema 23, 26 ili 27 godina, nego točno 30. Tjedan nakon borbe će imati 31, a to je najbolje vrijeme za svakog sportaša. Islam je od Oliveire u svakom pogledu bolji, iako ima opasnosti kojih se treba čuvati. Osim toga, Islam bi trebao pregaziti Oliveiru‘‘, rekao je Khabib za MMA Junkie.

Event se približava, napetosti rastu. Tko će i kako doći do pobjede, teško je i nezahvalno uopće prognozirati, ali sve ćemo saznati za manje od deset dana u Abu Dhabiju.

Linker
30. travanj 2024 18:21