UFC

Chimaev i Burns dogovorili datum, a onda jedan drugom poslali sočne poruke

Gilbert Burns

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Velika borba UFC-ove velter kategorije još uvijek nije službeno dogovorena

U vrhu UFC-ove velter kategorije trenutno postoje dvije borbe za koje se čini kako su ugovorene, no to službeno još uvijek nije učinjeno. Prva je ona za titulu, u kojoj bi se po svemu sudeći trebali sastati Kamaru Usman i Leon Edwards, a druga je ona gdje bi snage trebali odmjeriti Gilbert Burns i Khamzat Chimaev. Kao što smo rekli, niti jedna još nema datum i ne zna se što UFC čeka.

Datum ove druge navedene borbe ipak se pojavio, ali od strane boraca. Zapravo, Chimaev je na Twitteru objavio svoju fotografiju, uz koju je označio Burnsa i naveo mu 9. travnja dao datum borbe.

Vrlo brzo je od strane Brazilca došao odgovor.

"Ja sam spreman, pobrini se da tvoja viza također bude spremna. Hype uskoro završava, glasio je odgovor bivšeg izazivača.

Mislili ste da bi Khamzat u takvim okolnostima dozvolio da Burnsova bude posljednja? Naravno da ne, reagirao je i on svojom idućom objavom, ovog puta u svom poznatom i svojstvenom stilu.

"Riješit ću svoju vizu šakama u tvojoj faci. Završit ću te u prvoj rundi", napisao je.

9. travnja održava se UFC 273 priredba u Jacksonvilleu, koju predvode dvije borbe za titulu, one u bantam i perolakoj kategoriji. Ako ova borba završi tamo, to bi značilo kako se mijenjaju prvobitni planovi da se obračunaju u Brazilu. Tamo bi se trebao održati UFC 274, koji je najavljen za 7. svibnja, no lokacija još uvijek nije potvrđena.

Svi želimo vidjeti ovu borbu, jer je ona pravi ispit za Chimaeva. Jedino što možda nije u redu je činjenica da bi pobjedom mogao dobiti borbu za titulu i tako preskočiti nekoliko stepenica. No, to je moguće postići uz hype kakav je oko njega stvoren gotovo čim se u UFC pojavio. I zbog toga je Burns najavio taj hype ugasiti. Svjestan da je ispred njega težak zadatak, ali uvjeren da u tome može uspjeti.

Linker
25. travanj 2024 02:47