UFC

Chimaev je nestrpljiv i želi se što prije boriti: Prozvao je Conora i Diaza, a Covingtona je ismijao

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Espn)
Čečensko-švedski borac u potrazi je za sljedećim protivnikom

Poznato je kako Khamzat Chimaev preferira biti što aktivniji kad su u pitanju nastupi. Čečen je po dolasku u UFC odradio dva nastupa u razmaku od deset dana, a dva mjeseca kasnije upisao je i treći. Problemi s koronavirusom doveli su ga do pauze dulje od godinu dana, a vratio se u desetom mjesecu prošle godine.

Upisao je Chimaev još dvije pobjede nakon pauze, a posljednji nastup odradio je prije nešto od manje od mjesec dana. U pravom ratu, Khamzat je pobijedio Gilberta Burnsa, a iako je pretrpio podosta štete, Chimaev je već željan novog nastupa.

''Borz'' trenutno zauzima treće mjesto u poretku izazivača unutar velter kategorije, a još jedna pobjeda mogla bi mu biti dovoljna za napad na titulu u toj težinskoj kategoriji. Ranije danas, mogli ste pročitati kako UFC potencijalno radi na ugovaranju borbe između Chimaeva i Diaza, a Khamzat se danas čak i obratio Nateu Diazu putem Twittera.

''Idemo se boriti, mršavko.'', napisao je Chimaev, označivši Natea Diaza unutar svog ''tvita''.

Diaz nije jedini borac kojeg se Chimaev sinoć dotaknuo na svom Twitter profilu. Khamzat je podijelio fotografije Colbyja Covingtona koji je ostao bez zuba nakon Jorgea Masvidala. Chimaev nije bio rječit u tom ''tvitu'', ali višestruki smajlići koji plaču od smijeha, dovoljno govore.

Conor McGregor također se našao na tapeti Khamzata Chimaeva. Irac je navodno sve bliže povratku u kavez, a kao i uvijek, borci se zasigurno otimaju za obračun s njime, jer svi znamo koliko je financijski isplativo borit se protiv McGregora. Dodamo li činjenicu kako ''Notorious'' odavno ne izgleda nepobjedivo, borba protiv njega postaje još privlačnijom.

''Kada tvoj godišnji završava?'', poruka je Chimaeva za Conora McGregora.

Khamzatova želja za novim nastupom očito je sve veća, ali problem je što će njegovi nastupi biti sve manje frekventni kako se približava samom vrhu kategorije. Promocija će ga pažljivo uparivati i tražit će mu velike mečeve, a takvih nema puno.

Linker
25. travanj 2024 00:23