UFC

Chimaev o UFC-ovom prvaku: ‘Rušio sam ga, gušio,udarao... On nije ništa posebno, na višoj sam razini od njega‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot/YouTube
‘Borz‘ se smatra daleko superiornim borcem u odnosu na Seana Stricklanda

Kao što je već dobro poznato, Khamzat Chimaev i Kamaru Usman odmjerit će snage u okršaju srednje kategorije na predstojećoj UFC 294 priredbi u Abu Dhabiju. Povodom "eventa" u Etihad Areni u srijedu je održan "media day", a tom je prilikom "Borz" odgovarao na brojna pitanja okupljenih novinara, od kojih su neka uključivala i njegov potencijalni obračun s aktualnim "middleweight" prvakom Seanom Stricklandom.

Njih dvojica imaju iskustvo zajedničkih treninga i sparinga, a "Borz" u tim sesijama nije vidio ništa što ga je osobito impresioniralo te je uvjeren kako će, ako dođe do njihovog međusobnog meča, iz oktogona izaći kao pobjednik s pojasom oko struka. Poštuje Stricklanda, ali sebe smatra daleko superiornim borcem u svim aspektima.

"Rušio sam ga, držao, gušio i udarao. Radio sam sve te stvari i ne vidim nešto posebno u vezi s njim. Ako ga pogledate, on je kao američki kauboj iz filmova, takav je on tip", rekao je Chimaev novinarima, pa dodao:

"Zajedno smo radili u dvorani i ako mi ga ponude, ako se budem mogao boriti s njim za pojas, to ću i učiniti. Zaradim novac, dobijem pojas, ništa protiv toga. Nemam ništa protiv njega, ali ako usporedite naše vještine, ja sam na višoj razini. Ja sam u potpunoj drugoj stratosferi u odnosu na njega. On mi nije prijetnja, dobar je momak i dobar borac, ali sam se spreman boriti protiv svakoga".

Linker
15. svibanj 2024 05:21