UFC

Kamaru Usman vjeruje da može do titule u srednjoj kategoriji: ‘Ja sam noćna mora za Seana Stricklanda‘

Kamaru Usman (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak velter kategorije pohvalio je Stricklanda, ali sebe i dalje smatra osjetno nadmoćnijim

Velik ulog bit će u igri onda kada se u kavezu nađu Khamzat Chimaev i Kamaru Usman. Dana White prije nekoliko dana otkrio je kako bi pobjednik tog meča trebao postati sljedećim izazivačem za pojas u srednjoj kategoriji. Dakle, pobjednik će se boriti protiv Seana Stricklanda za titulu u srednjoj kategoriji, a oba borca imaju određenog iskustva s prvakom.

Khamzat Chimaev u par navrata trenirao je zajedno sa Stricklandom unutar Xtreme Couture Gyma. Jedan drugog dobro poznaju, ali prema Khamzatovim navodima, Strickland je izvlačio deblji kraj na sparinzima.

"Rušio sam ga, držao, gušio i udarao. Radio sam sve te stvari i ne vidim nešto posebno u vezi s njim. Ako ga pogledate, on je kao američki kauboj iz filmova, takav je on tip", rekao je Chimaev novinarima na konferenciji za medije, pa dodao:

"Zajedno smo radili u dvorani i ako mi ga ponude, ako se budem mogao boriti s njim za pojas, to ću i učiniti. Zaradim novac, dobijem pojas, ništa protiv toga. Nemam ništa protiv njega, ali ako usporedite naše vještine, ja sam na višoj razini. Ja sam u potpunoj drugoj stratosferi u odnosu na njega. On mi nije prijetnja, dobar je momak i dobar borac, ali spreman sam se boriti protiv svakoga.‘‘

Kamaru Usman i Sean Strickland imaju nešto drukčije zajedničko iskustvo. Njih dvojica međusobno su se obračunali 2017. godine na UFC 210 eventu, a jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Usman. Strickland nije imao odgovor na Usmanovo hrvanje i bez većih problema Kamaru je došao do pobjede u tom meču. Napravio je Usman trenutnom prvaku srednje kategorije podosta problema čak i u stojci, a u slučaju da dođe do revanša, Usman vjeruje da se Strickland neće dobro provesti.

‘‘Ovo je MMA, stilovi čine borbu. Mislim da je Sean podosta napredovao, a mislim da je najbitnije to da je pronašao svoj identitet borca. Prihvatio je da se bori na određen način, specifičnim stilom. Prepustio se tome i eksponencijalno je rastao. Sada je prvak. Ali kao što rekoh, stilovi čine borbu. Ja sam noćna mora za određene borce, a mislim da sam noćna mora i za Seana Stricklanda. No, ponavljam, on je napredovao.‘‘, zaključio je Usman na konferenciji za medije.

Usman je u nastavku razgovora istaknuo jedan bitan detalj koji se tiče njegove ostavštine. Kamaru je podsjetio okupljene koliko je zapravo imao težak put do titule u velter kategoriji.

‘‘Kada pogledam unatrag, nije me bilo briga tko je stajao na mom putu. Leon Edwards našao se tamo, nije me bilo briga. Odradio sam posao. Sean Strickland također je bio prepreka, ali i to sam odradio. Mnogi ljudi niti ne znaju da sam se borio protiv Seana Stricklanda, a danas je to dokaz da se dugo borim s ozbiljnim iemnima. Porazio sam neke ozbiljne tipove.‘‘, zaključak je Usmana.

Kad je u pitanju revanš protiv Stricklanda, Usman mora imati na umu da je krajem 2015. podosta uvjerljivo porazio i Leona Edwardsa. Međutim, sedam godina kasnije završio je nokautiran u revanšu, a u trećem mjesecu ove godine upisao je još jedan poraz od Edwardsa. Baš kao i Edwards, Strickland je također napredovao i Usmana bi čekao puno teži posao.

Linker
10. svibanj 2024 15:58