UFC

Chimaev odbio Costin prijedlog: ‘Zašto bih se borio s tim tipom? Svi smo vidjeli što mu je Izzy napravio‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Neporaženi UFC-ov velteraš ne vidi motivaciju u obračunu s brazilskim borcem srednje kategorije

Iako se Khamzat Chimaev ovog vikenda bori protiv Natea Diaza u glavnoj borbi večeri na UFC 279 eventu, njegov verbalni sukob s Paulom Costom privukao je gotovo pa veću pažnju nego Khamzatov nadolazeći meč protiv Diaza.

Costa i Chimaev imali su raspravu u prostorijama UFC-ovog Performance Institutea, a sukob je spriječila ekipa Khamzata Chimaeva koja mu je ‘‘čuvala leđa‘‘. Costa je s druge strane bio u ne tako brojnom društvu, ali niti u jednom trenutku nije se povlačio ili preplašio neporaženog čečensko-švedskog borca.

Costa je nedugo nakon tog sukoba izašao s priopćenjem na društvenim mrežama te je pozvao Chimaeva da odrade meč, ukoliko Khamzat pobijedi Diaza. Tijekom sinoćnje konferencije za medije uoči UFC 279 eventa, Chimaev je odgovorio na Costinu prozivku.

‘‘Ništa se nije dogodilo. On je pričao gluposti o meni, a ja nikad nisam pričao o tom tipu, možda jednom ili tako nešto. On želi biti popularan. Israel Adesanya ga je naguzio. I što ćemo s tim? Cijeli svijet je to vidio. Zašto bih se borio s njim? Neću se boriti s tim tipom, jer njega je netko već prebio.‘‘, rekao je Khamzat.

Chimaev dakle tvrdi kako ga meč s Costom ne privlači jer se ne radi o borcu koji je pri samom vrhu i djeluje nepobjedivo, kao što je to npr. bio Kamaru Usman sve do UFC 278 eventa. Leon Edwards ipak je pokazao kako i Usman može izgubiti, a Chimaev je čestitao ‘‘Rockyju‘‘ na toj pobjedi.

‘‘Bio je to sjajan nastup. Pokazao je srce nokautiravši ga u posljednjoj minuti. Sretan sam zbog njega. Zaslužio je to i naporno je radio.‘‘, započeo je Chimaev koji se krajem 2020. godine trebao boriti protiv Edwardsa.

Obojica su ipak dobili koronu i meč je pomaknut za 20. siječnja (prvi mjesec) 2021. godine. Chimaev je tada otkazao nastup jer se nije uspješno oporavio od koronavirusa, a novi datum dobili su u trećem mjesecu protekle godine. Mnogi se sjećaju da je Chimaev imao teže posljedice koronavirusa i niti tada nije bio spreman boriti se. Čak se Khamzat u jednom trenutku i povukao iz sporta jer nikako se nije uspijevao vratiti na staru razinu zbog posljedica virusa, ali stanje se kasnije popravilo i Chimaev se vratio. Pobijedi li Edwards u revanšu protiv Usmana i pobijedi li Chimaev u meču protiv Diaza, izgledno je da ćemo ih gledati u međusobnom obraćunu. Khamzat ipak nije siguran koliko je Edwards željan međusobnog obračuna.

‘‘On ne želi pričati o meni. Vidim da ga je netko pitao o meni, a on je preskočio pitanje. Pričao je o Nateu Diazu, Masvidalu, Usmanu, svima njima. Tip ne želi niti vidjeti moje lice.‘‘, dodao je ‘‘Borz‘‘.

Kad je u pitanju Kamaru Usman, Chimaev je prije nekoliko dana istaknuo kako i Usman sada shvaća ‘‘da je čovjek kao i svi ostali‘‘, odnosno da je dobio potrebno prizemljenje. Nije Chimaev siguran hoće li se Usman vratiti na nekadašnju razinu, ali ako se vrati, Khamzat definitivno želi taj obračun.

‘‘Nadam se da je zdrav. Želim vidjeti njegov povratak. Ako se vrati na staru razinu, želim se boriti s tim tipom.‘‘, zaključio je Khamzat.

Linker
20. travanj 2024 13:05