UFC

Leon Edwards: ‘Uživam slušati Masvidala kako me sad preklinje za borbu nakon toliko odbijanja‘

Edwards i Masvidal

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Prethodno su već bili ugovorili međusobni obračun

Život Leona Edwardsa se prošloga mjeseca okrenuo za 180 stupnjeva. U posljednjoj rundi nokautirao je dotadašnjeg vladara velter kategorije Kamarua Usmana te je prvi čovjek koji mu je nanio poraz u čak devet godina.

Osim slave koju mu je taj nokaut donio, promijenio mu je i karijeru jer je od tad na svoju adresu, kao nikad ranije, dobio mnoštvo prozivki od raznih boraca iz svoje kategorije. Jedna od zanimljivih je ona od Masvidala, no još je zanimljiviji kontekst cijele te priče. Naime, Edwards je ranije već nekoliko puta prozivao ‘Gamebreda‘, no rijetko je naišao na neki odgovor. Jednom je meč već dogovoren na UFC 269 eventu, no bio je otkazan.

Sada kada Edwards ima s čim pregovarati, stvari su se malo promijenile pa je tako Leon rekao da sada uživa gledati Masvidala kako ‘‘moli‘‘.

‘‘100% uživam u tome. Sjećam se kad sam se trebao boriti protiv Woodleyja i to je bilo otkazano, a Masvidal je rekao kako nije zabrinut zbog mene nego da se trebam vratiti u red i čekati. Sad je on taj koji preklinje. Kaže mi da će se boriti protiv mene u Londonu. Prijatelju, tri godine sam te prozivao, a ti si se skrivao i šutio. Sada je dobar osjećaj biti na vrhu‘‘, rekao je Edwards.

Čak i da prihvati borbu protiv Masvidala, još bi na to pričekali. Edwardsa sada čeka treći meč protiv Usmana i prva obrana titule te ako tu bude uspješan, moći će razmišljati o narednim obranama. No, ukoliko izgubi, pitanje je hoće li Masvidal ostati pri sadašnjem stajalištu i hoće li se i dalje htjeti obračunati s Edwardsom.

Linker
20. travanj 2024 15:43