UFC

Chimaev odbio gostovati u Tysonovom podcastu: ‘Ne sviđaju mi se neke stvari koje su mu se dogodile‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc Arabia)
UFC-ov borac detaljno je objasnio zašto je odbio legendarnog boksača

Moglo bi se reći da je Khamzat Chimaev posljednjih mjesec dana jedan od najpopularnijih UFC boraca. Čečen sa švedskom putovnicom više od godinu dana izbivao je iz kaveza zbog zdravstvenih problema prouzrokovanih koronavirusom. Ipak, Chimaev se konačno vratio krajem 10. mjeseca i doslovno se poigrao s Li Jingliangom.

27-godišnji ''Borz'' trenutno je 11-rangirani izazivač velter kategorije, a pod okriljem UFC-a, upisao je četiri pobjede u jednako toliko nastupa. Chimaev je izuzetno aktivan u prozivkama putem društvenih mreža, a ne bježi niti od mikrofona i medija. Tako ga se sve češće može vidjeti i kao gosta raznih intervjua. Međutim, jedan poziv Chimaev je odbio.

Legendarni boksač Mike Tyson pozvao je Khamzata da bude gost u njegovom Hotboxin' podcastu. Ipak, Čečen se zahvalio na pozivu,te je odbio gostovati kod ''Iron'' Mikea. Khamzat je prilikom gostovanja u Hustle MMA podcastu detaljnije objasnio zašto je odbio ikonu svjetskog boksa.

''Rekli su mi da Mike želi nešto, ali ja nisam otišao. Nisam imao želje za tim. Kao borcu i sportašu, on (Tyson) mi se stvarno sviđa. Ali ne sviđaju mi se sve ostale stvari koje su mu se dogodile. Nasilje, tablete, marihuana, onda sve ono s islamom. Čudno je, ali i dalje ga respektiram, kao osobu i kao borca. Prošao je kroz puno toga i zato je posustajao i činio loše stvari. Nitko ne zna što će se meni dogoditi u budućnosti. To se može svakom dogoditi. Budete dobra, normalna osoba, ali nešto se dogodi i završite na psihijatrijskom liječenju. Ne osuđujem ikoga, ali jednostavno nisam htio ići (gostovati u podcastu).'', objasnio je Chimaev.

Inače, Mike Tyson 1992. godine preobratio se na islam, tokom služenja zatvorske kazne. Postoje i navodi kako je Mike tada promijenio ime u Malik Abdul Aziz ili u Malik Shabazz. Inače, Mike je tada služio kaznu za silovanje. Čini se kako Chimaev nije pobornik tog preobraćenja, s obzirom na sva nedjela i Tysonov način života koji nije u skladu s religijom kojoj se navodno okrenuo.

Linker
20. travanj 2024 17:20